Sneeuwhoogten weblogHet heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd in de Alpen. Dat heeft geresulteerd in heerlijke webcambeelden en fantastische statusupdates op social media. Het verlangen naar de aankomende wintersportvakantie is alleen maar extra gegroeid en we hopen met zijn allen dat de sneeuw ook een beetje blijft liggen. De komende dagen blijft het weer wisselvallig. Door de lagedrukgebieden trekken er, met een stroming uit het westen, nieuwe neerslaggebieden over. De noordelijke Alpen kunnen nog flink wat sneeuw verwachten. Het blijft koud, maar vanaf donderdag wordt het toch weer zachter en gaat de sneeuwgrens langzaam aan weer omhoog.

Dinsdag : Sneeuw, bewolking en zonIn Zwitserland is het dinsdag wisselend bewolkt en fris met temperaturen van twee tot zes graden. De bewolking neemt toe vanuit het westen en er kan zo nu en dan een bui vallen. De sneeuwgrens ligt dan rond de 500 meter hoogte. Het kan flink koud zijn. Als we boven de 2000 meter grens kijken, dan kan de temperatuur dalen naar min tien. Ook in Oostenrijk is het weer vandaag vrij aardig met zon en zo'n vijf graden. In de zuidflank van de Alpen is het vandaag wisselvallig, bewolkt en kan het regenen of sneeuwen. De sneeuwgrens ligt hier rond de 400 meter.

Woensdag: Sneeuw in westelijke Alpen, zon in de zuidelijke AlpenOok woensdag levert opnieuw mooie beelden op in Oostenrijk. Het is er zonnig en koud, maar naarmate de dag vordert, neemt vanuit het westen de bewolking weer toe. Niet veel later volgt er opnieuw sneeuw. De sneeuwgrens ligt dan tussen de 300- en 800 meter. Ook Zwitserland krijgt vanuit het westen al vrij snel neerslag in de vorm van sneeuw (vanaf 500 meter). Daarbij krijgen we te maken met een stevige westenwind en wordt het ongeveer een graad of vijf. Aan de zuidzijde van de Alpen laat het zonnetje zich vaker zien en krijgen we te maken met een graad of negen.

Vanaf donderdag opnieuw een wisselvallige weekOok de rest van de week blijft het wisselvallig in de Alpenlanden. De temperaturen gaan aan het einde van de week weer redelijk omhoog en daarmee ook de sneeuwgrens. Toch wordt er iedere dag neerslag verwacht. Vanaf het weekend stijgt het kwik op veel plaatsen weer boven de tien graden. De sneeuwgrens trekt naar 1500 meter. Opnieuw vinden we veel zon in het zuiden van de Alpen.

Gerelateerde artikelen