Sneeuwhoogten weblogMomenteel is de winter ver te zoeken in de Alpen. Er is veel zon en de temperaturen liggen ver boven het vriespunt. In het weekend neemt de bewolking toe, wordt het wat kouder en is er kans op neerslag. Tot die tijd is het genieten geblazen. Vandaag trekken er wat sluierwolken over maar dit mag eigenlijk geen naam hebben. Morgen en donderdag is het overal weer zonnig. Helaas lopen de temperaturen hierbij nog verder op waardoor het momenteel aanvoelt als lente. In de dalen kan het soms wel 15 graden worden!

Kans op neerslag stijgt

Ondanks de hoge temperaturen blijft de sneeuw nog in een redelijke conditie aangezien het droge lucht is. Zaterdag wordt het wolkendek dikker waar we met name in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk wat van gaan merken. In Frankrijk en Italië blijft de zon de overhand houden. Het koufront wat de bewolking met zich meeneemt laat de kans op neerslag flink stijgen. Eerst gaat het regenen maar al snel daalt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter. Aan de westkant en zuidkant van de Alpen valt vrijwel niets en in delen van Frankrijk blijft het zelfs vrij zonnig.

Wisselvallige periodeNa het weekend is het weer even gedaan met de neerslag en keert de rust weer. Maandag en dinsdag beloven goede dagen te worden maar vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe. Dit gaat gepaard met lagere temperaturen en, met name, aan de noordflank neerslag.

Gerelateerde artikelen