Sneeuwhoogten weblogMet name de lager gelegen skigebieden en pistes kunnen nog wel wat sneeuw gebruiken. Boven de 2500 meter zijn de omstandigheden bijna overal prima. In Frankrijk, Zwitserland en het Italiaanse Aostagebied valt vandaag en morgen zo'n 10 tot 30 cm sneeuw vanaf ongeveer 1500 meter hoogte. Een groot deel daarvan blijft gelukkig liggen.

Het weer onderweg naar de AlpenVoor iedereen die vandaag in de auto stapt richting de wintersport, lijkt de reis qua weer prima te gaan verlopen. Het is bijna de hele weg zacht. Pas tijdens de rit in de bergen wordt het kouder en kan de weg gladder zijn door sneeuwval of restanten sneeuw. Dit geldt vooral vanaf 1400 meter in de Franse Alpen, het Aostagebied en een gedeelte van Zwitserland. In Duitsland en Oostenrijk valt niet of nauwelijks sneeuw. Vanaf morgen is sneeuw weggetrokken en kun je rustig naar je eindbestemming rijden.

Tot een meter sneeuw tijdens de KerstVanaf dinsdag aanstaande wordt het spannend. Met een straffe zuidelijke stroming zal het in de Franse en Italiaanse Alpen flink gaan sneeuwen. Deze sneeuwval kan op eerste Kerstdag flink zwaar zijn. Het sneeuwgebied zal zich verder gaan uitbreiden richting Zwitserland en het zuiden van Oostenrijk. Op tweede Kerstdag zal het sneeuwgebied langzaam wegtrekken naar het oosten en krijgen ook de skigebieden in Duitsland en de rest van Oostenrijk een laag verse sneeuw. De zware sneeuwval op eerste Kerstdag kan met name in de Franse en Italiaanse Alpen voor problemen gaan zorgen. Er zijn weermodellen die meer dan 1 meter sneeuw voorspellen. Na tweede Kerstdag wordt voorlopig geen nieuwe sneeuw verwacht, waardoor de skidorpen snel weer bereikbaar zullen zijn.

[LINK202429]

Gerelateerde artikelen