Sneeuwhoogten weblogMet de komst van de zomer houdt het wintersportseizoen in Tignes niet op. Ook tijdens de zomermaanden kan er in Tignes gewoon geskied worden. De Grande Motte gletsjer is van 6 juni tot 4 augustus gewoon geopend voor het wintersportpubliek. Op een hoogte van 3456 meter is de sneeuw altijd van een goede kwaliteit. Wel moet je iets eerder opstaan aangezien het skigebied om 13.30 uur sluit. Dan heb je ’s middags nog alle tijd om te zwemmen, wandelen of om gewoon te genieten van de zon.

4 dorpen rond een stuwmeer

Tignes bestaat uit 4 dorpjes die zijn gesitueerd in de buurt van een imposant stuwmeer, Lac du Chevril. Les Brévières (1550 m) ligt onderaan de stuwdam en is geen ideale bestemming wanneer je in de zomer wilt skiën. Le Boisses ligt alweer enkele honderden meters hoger maar ook vanuit deze plaats is het nog een hele onderneming om op de gletsjer te komen. Le Lac en Val Claret vormen het toeristische centrum van Tignes. Naast een ruim aanbod aan accommodaties kun je hier in de zomer tal van activiteiten ondernemen.

La Grande Motte gletsjerDe bergtrein die toegang biedt tot de La Grande Motte gletsjer vertrekt vanuit het centrum van Val Claret. Binnen 7 minuten ruil je de groene alpenweiden in voor skipistes. Op de gletsjer heb je maar liefst 12 liften tot je beschikking die in totaal 20 kilometer aan skipistes ontsluiten. Voor freestylers is er een snowpark waar zij ook in de zomer aan hun tricks kunnen werken. Vanuit het bergrestaurant Le Panoramic op 3000 meter heb je een prachtig uitzicht over de Franse Alpen. Wie niet wil skiën, maar wel de gletsjer wil bezoeken heeft de mogelijkheid om een speciale liftpas te kopen.

Gevarieerd pisteaanbod

De gletsjer beschikt over een gevarieerd pisteaanbod waar iedere wintersporter zich mee kan vermaken. In de ochtend zijn de condities op de blauwe, rode en zwarte pistes op z’n best. Naarmate de middag in zicht komt, zie je de sneeuwkwaliteit achteruit gaan door de zon die hier vaak op volle kracht schijnt. Wie gaat zomerskiën in Tignes doet er verstandig aan enkele maatregelen te nemen. Smeer je regelmatig in met zonnebrand en ook al is het verleidelijk om in je t-shirt te gaan skiën, verstandig is het niet. Vanzelfsprekend worden er op de gletsjer ook skilessen aangeboden.

Sportieve zomerbestemmingNa een ochtendje skiën op de gletsjer in Tignes zit de dag er nog allerminst op. Tignes is een levendige bestemming waar je tal van sportieve activiteiten kunt ondernemen. Wandelen, golfen, paragliden, boogschieten, Via Ferratra, vrijwel iedere bergactiviteit is hier mogelijk. Na de inspanning van ’s morgens heb je misschien wel zin om even af te koelen. In het Acroland zijn diverse glijbanen en schansen die een spectaculaire duik in het water verzekeren. Van wie het wat minder avontuurlijk mag kan gaan suppen, waterfietsen of kanoën. Eindeloze mogelijkheden in Tignes!

Gerelateerde artikelen