Sneeuwhoogten weblogHet heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd in diverse delen van de Alpen. Met name de Franse- en Zwitserse Alpen hebben flink wat sneeuw mogen ontvangen, met lokaal soms meer dan een meter sneeuw. Ook vandaag valt er opnieuw veel sneeuw in Zwitserland. In de westelijke helft kan tussen de 10 en 20 centimeter sneeuw vallen en in het oosten tussen de 5 en 10 centimeter. In de loop naar donderdag wordt het geleidelijk aan overal weer droog.

Hogedruk speelt weer opEr hangt een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië en dat gaat het weer van de komende dagen bepalen in Europa. Een zuidelijke stroming zorgt voor koude, maar droge lucht. Na morgen krijgt de zon meer kans, maar daarvoor moet je wel richting de 1200 tot 1600 meter. In de lagergelegen gebieden is kans op bewolking, nevel en mist groot. De lucht is fris met een maximum van 0 tot 5 graden in Oostenrijk. ’s Nachts kan het licht tot matig vriezen en richting het weekend wordt het een stuk zachter. Op vrijdag is er langs de zuidflanken van de Alpen nog een kans op verse sneeuw. Met name in de Italiaanse Alpen kan men enkele tientallen centimeters verwachten.

LawinegevaarDe kans op lawines is weer toegenomen door de grote hoeveelheid sneeuw van de afgelopen dagen. In de hogere delen geeft men op veel plaatsen code 3 af. Dat gevaar zal in de loop van de week afnemen. Houd in ieder geval goed de plaatselijke lawineberichten in de gaten en neem geen onnodige risico’s.

Ook dicht bij huis zijn de condities primaIn Duitsland kun je nog steeds heerlijk skiën. Er valt niet veel verse sneeuw, maar er ligt nog wel genoeg. In de wintersportgebieden Winterberg en Willingen ligt nog rond een meter sneeuw en ook de pistes liggen er goed bij. De sneeuw zal de komende dagen dan ook zeker niet verdwijnen, want de temperaturen blijven laag. Overdag vriest het licht en in de nacht is het tussen de -5 en -10 graden. In de loop van het weekend wordt het overdag iets warmer.Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel