Sneeuwhoogten weblogVandaag valt er verse sneeuw in het noordelijke en oostelijke deel van het Alpengebied. Wanneer we naar het weerbeeld in Italië en Frankrijk kijken, zien we de zon veelvuldig schijnen. Morgen zijn de rollen omgedraaid en is de neerslagkans vooral aan de zuidkant van de Alpen aanwezig. In Oostenrijk blijft het droog en laat de zon zich veelvuldig zien. Na morgen wordt ook het weer in de meeste andere delen van de Alpen rustig, alleen in de Franse Alpen blijft er een kans op regen en sneeuw. Helaas blijft de sneeuwgrens behoorlijk hoog liggen, meestal boven de 1500 meter en later deze week stijgend naar 2000 meter.

Tijdelijk iets koudere lucht

Vandaag is het tijdelijk iets kouder in de Alpen en is het bewolkt. In Zwitserland en Oostenrijk kan een aantal centimeters verse sneeuw vallen, waarbij de sneeuwgrens tussen de 1200 en 1500 meter ligt. Een stukje zuidelijker moeten ze nog even geduld hebben voor er weer neerslag op komst is. In Frankrijk is het gewoon prima weer en schijnt de zon veelvuldig. De vorstgrens ligt vanmiddag ten westen en noorden van de hoofdkam rond 1600 meter, maar in de Italiaanse Alpen een stuk hoger, boven 2000 meter.

Sneeuw tijdens het weekendVrijdag wordt een prima dag in het Alpengebied. De zon krijgt de ruimte en er valt nauwelijks neerslag. Wel is het weer een stuk zachter, met een sneeuwgrens die overdag stijgt van 2000 meter naar 2500 meter. Vanaf zaterdag wordt het wisselvalliger en komt er meer bewolking. Later op de dag valt er neerslag, vanaf 1500 meter in de vorm van sneeuw. Gelukkig gaat de temperatuur stilaan iets naar beneden en daalt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter, in Frankrijk rond 1200 meter. De nadruk van de neerslag ligt zaterdag op het zuidwestelijk Alpengebied, in de nacht naar zondag is overal kans op sneeuw. Zondag overdag wordt het droger vanuit het noorden.

[LINK218289]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel