Sneeuwhoogten weblogIn tegenstelling tot de eerste voorjaarsvakantieweek, die zeer zonnig verliep, is de tweede vakantieweek een stuk wisselvalliger! Er valt geregeld sneeuw, in de dalen van tijd tot tijd ook regen en af en toe laat de zon zich ook nog zien. Vandaag neemt stilletjes aan vanuit het westen de bewolking toe. In Frankrijk en Zwitserland is het een bewolkte dag terwijl in Oostenrijk nog grote delen van de dag de zon schijnt. Later vandaag begint het te sneeuwen waarbij de sneeuwgrens stijgt naar 800m (Oostenrijk) en 1300 m (Frankrijk en Zwitserland).

Verse sneeuw!

In Italië merken ze vandaag ook nog niks van de naderende storing. Pas later op de dag valt hier de nodige sneeuw. Het sneeuwgebied trekt rustig richting het oosten maar morgen valt er ook nog flink wat sneeuw. In het westen van het Alpengebied klaart het op en schijnt de zon af en toe. De hoeveelheid verse sneeuw kan dinsdagavond zomaar opgelopen zijn tot 30 centimeter.

Verschillen tussen west en oostIn Oostenrijk kan woensdag nog wat sneeuw vallen en houdt de bewolking de overhand. De Dolomieten krijgen een sneeuwloze dag maar de bewolking is hardnekkig. In Zwitserland, Frankrijk en de Italiaanse Alpen is het droog en laat de zon zich zo nu en dan zien. De nulgradengrens ligt rond de 1500 meter, in Oostenrijk en Zuid-Duitsland is het net iets kouder.

Nog enkele heerlijke skidagen?Donderdag krijgen we overal in het Alpengebied een droge wintersportdag. De zon schijnt geregeld en de pistecondities zijn vanzelfsprekend optimaal. Vrijdag is het vroeg op de dag nog genieten geblazen maar moet je er wel vroeg bij zijn. De bewolking neemt van het westen uit toe en er volgt wederom verse sneeuw. In Oostenrijk lijkt het de hele dag zonnig te blijven maar dit is op dit moment nog onzeker.

[LINK206244]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel