Sneeuwhoogten weblogHet blijft de komende dagen vrij wisselvallig in de Alpen. Na een flink pak sneeuw gisteren in de westelijke Alpen gaat er de komende dagen ook weer neerslag vallen. Daarbij wordt er zeker de eerste dagen vrij zachte lucht aangevoerd waardoor de neerslag in de dalen en middengebergte veelal in de vorm van regen valt. Vanaf donderdag ligt de temperatuur in de middag vaak ruim boven de 10 graden in Oostenrijk en Zwitserland. Echt winters kunnen we het daarom niet noemen de komende dagen.

Vandaag een rustige dagDe dag begint vandaag rustig. Het is veelal droog, hier en daar bewolkt, maar ook zon. ’s Middags neemt bewolking toe vanuit het westen door de nadering van een warmtefront. Aan het einde van de middag kan men regen verwachten in de westelijke Alpen en ’s avonds in de oostelijke Alpen in Oostenrijk. De lucht is zacht en het vriespunt stijgt tot boven de 1500 meter. ’s Middags wordt het tussen de 5 en 10 graden. Door een zwakke tot matige föhn blijft het zonnig in de zuidelijke Alpen. In de Steiermark en Karinthië kan men temperaturen tussen de 5 en 10 graden verwachten. Vanaf 2000 meter is het -3.

Kans op regen en lawinesDe weerkaarten zien er niet best uit op donderdag. Zowel in Oostenrijk als in Zwitserland is het flink bewolkt en regent het onder de 1500 meter. De temperatuur is op veel plaatsen ’s middags boven de 10 graden. In het centrale deel van de Alpen, Tirol en Vorarlberg valt boven de 1700 meter sneeuw. Er kan zo maar 30 tot 40 centimeter bij vallen. Gisteren werd Tignes opgeschrikt door een flinke lawine. Het wisselvallige weer zorgt de komende dagen voor lawinegevaar. Code oranje is hier van kracht. Houd de lokale waarschuwingen in de gaten en ski niet buiten de pistes.

Wisselvallig weerHet weerbeeld blijft wisselvallig op vrijdag en in het weekend. Hier en daar valt regen en sneeuw. In de zuidelijke Alpen wordt veel zon verwacht en loopt de temperatuur op tot een graad of 15. De weerkaarten vertonen op dit moment voor volgende week nog hetzelfde beeld. Droge perioden worden afgewisseld door natte. Een echt koufront is nog niet te zien.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel