Sneeuwhoogten weblogDoor: Diana Woei. In Nederland geeft de thermometer nog altijd geen waardes aan die horen bij deze periode van het jaar. In de Alpen is het vandaag vrij zonnig en warm, maar daar komt van het weekend ook verandering in. Een noordelijke stroming brengt koude lucht met zich mee en buiten dat wordt het ook een stuk wisselvalliger. Vooral aan de noordflank van de Alpen gaat het van tijd tot tijd sneeuwen. Boven de 800 meter kunnen tientallen centimeters verse sneeuw vallen. De winter heeft dit jaar een lange adem en weet van geen ophouden!

Zonnige en warme donderdag

Vandaag voelt het nog wel aan als lente in de Alpen. Het is zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Op sommige plekken kan het wel 24 graden worden! De vorstgrens ligt vanzelfsprekend zeer hoog, boven de 3000 meter. Vrijdag hetzelfde weerbeeld, ook dan wordt de bewolking later op de dag hardnekkiger. In Oostenrijk is er kans op een bui, in het zuiden komt er hier en daar onweer voor.

Tientallen centimeters sneeuw

Hoe anders is het weerbeeld dit weekend. Het wordt aanzienlijk kouder, het kwik haalt amper nog de 10 graden. De sneeuwgrens komt steeds lager te liggen, zondag dalend naar 500 tot 900 meter. Aan de noordflank van de Alpen sneeuwt het van tijd tot tijd, de hoeveelheden kunnen oplopen naar tientallen centimeters. Aan de zuidflank blijft het hoofdzakelijk droog.

Wisselvalligheid houdt aanVolgende week houdt het wisselvallige weerbeeld aan. Er is veel bewolking en er vallen zo nu en dan nog buien. Af en toe komen er ook zonnige momenten voor. De nulgradengrens ligt rond 800 meter. De maxima komen uit tussen 8 en 12 graden.Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel