Sneeuwhoogten weblogDe Alpen hebben in een week tijd een heuse transformatie ondergaan! Vorige week was het op veel plaatsen nog compleet groen, terwijl er nu op veel plaatsen een flinke laag sneeuw ligt. En voorlopig is het nog niet gedaan met de verse sneeuw! Later vandaag valt er weer wat verse sneeuw en in het weekend kan op sommige plaatsen een meter sneeuw vallen! Eerlijk verdeeld is de hoeveelheid sneeuw niet. Wederom zijn Frankrijk, Zwitserland en Vorarlberg het beste bedeeld. De zuidflank komt er zoals wel vaker bekaaid vanaf, hier ligt nog vrijwel geen sneeuw en daar komt de komende dagen geen verandering in.

Temperaturen onder nul

Ook de temperaturen zijn een stuk lager dan een week geleden. De sneeuwkanonnen kunnen voluit draaien om de pistes in topconditie te krijgen voor de opening van het wintersportseizoen. Later vandaag trekt er vanuit het westen een storing over de Alpen, waardoor er als eerste sneeuw valt in Frankrijk en Zwitserland. In de avond bereikt deze depressie ook Oostenrijk en hier houdt de sneeuwval nog enige tijd aan. De hoeveelheden liggen uiteen tussen de 20 en 50 centimeter. Aan de zuidflank hoeft men opnieuw niet te rekenen op verse sneeuw.

Meter sneeuw in het weekend?Op donderdag wordt het overal droog en vrijdag laat de zon zich veelvuldig zien. Tijdens het weekend verandert het weerbeeld compleet en komt de sneeuw weer met bakken uit de hemel. Zaterdag begint het aan de westflank al vroeg met sneeuwen, waarna de sneeuwval zich verplaatst naar het oosten. Aan het einde van de dag wordt het droog, maar hier komt op zondag alweer verandering in. Zaterdag valt er 20 tot 40 centimeter verse sneeuw en op de zondag wordt een zelfde hoeveelheid verwacht.

[LINK208702]Gerelateerde artikelen