Sneeuwhoogten weblogHet hogedrukgebied dat zich al tijden tussen West- en Oost-Europa begeeft, blijft hier ook de komende dagen liggen. Heel af en toe bereikt een storing het Alpengebied en kunnen er een paar centimeters verse sneeuw vallen. De lucht die binnenstroomt is vochtig van aard, waardoor het weerbeeld minder vriendelijk wordt. Toch blijft het zacht, maar de verschillen tussen de dalen en toppen zijn groot door de aanwezigheid van hochnebel. Wanneer we naar de langere termijn kijken zien we nog altijd geen weersomslag met een toenemende kans op sneeuw.

Paar centimeters verse sneeuw

Zaterdag en zondag hangt er een zwakke storing boven Oostenrijk. Met name in het Salzburgerland, Tirol en de noordelijke delen van Karinthië kan boven 1500 meter een paar centimeter verse sneeuw vallen. In de overige delen van het Alpengebied blijft het droog en laat de zon zich veelvuldig zien. Frankrijk heeft te maken met een vorstgrens rond de 2300 meter, elders daalt deze naar 2000 meter.

Herhaling van zettenMaandag trekt de storing weg richting het zuiden. Wederom bouwt hogedruk zich op boven het Alpengebied. Aangezien de lucht behoorlijk vochtig is, kan er in de dalen onder de 700 meter hochnebel voorkomen. Op deze plekken is het overdag slechts 2 graden, terwijl op de toppen waar de zon schijnt het kwik op kan lopen naar 5 tot 7 graden. Alleen in het oosten van Oostenrijk kan er een enkele keer wat sneeuw vallen.

[LINK215082]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel