Sneeuwhoogten weblogVandaag en de komende dagen komen er in de Alpen grote verschillen voor. In Frankrijk en delen van Italië is er er geen vuiltje aan de lucht en is het schitterend skiweer. Veel minder is het in de Duitse Alpen, Salzburg en Oberösterreich. Hier is het bewolkt en kan het zicht op de piste soms behoorlijk slecht zijn. In de tweede helft van de week stijgt in het complete Alpengebied de kans op verse sneeuw. Zoals gezegd is hier vandaag nog geen enkele sprake van. In de Franse en Italiaanse Alpen schijnt de zon volop en is er weinig wind. De nulgradengrens ligt rond de 2000 meter.

Slecht zicht en lichte sneeuw

In de Duitse Alpen, Tirol, Salzburg, Oberösterreich en gedeeltes van Steiermark komen vandaag flinke wolkenvelden voor. Met name in deze laatste twee regio's kan het zicht op de pistes soms erg slecht zijn. Ook bestaat er een kans op lichte sneeuwval. Dinsdag is dit aan de zuidflank van de Alpen juist het geval. In Piemonte, de Dolomieten, Wallis en Tessin zal het flink bewolkt zijn. De overige gebieden in de Alpen hebben te maken met rustig weer en zonneschijn.

Vanaf woensdag kans op sneeuwIn de nacht naar woensdag bereikt een nieuwe storing vanuit het zuidwesten de Alpen. Het wordt dan overal bewolkt en vooral in de Haute Savoie, de Zwitserse skigebieden, Zuid-Duitsland en Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland gaat lichte sneeuw vallen. De sneeuwgrens ligt rond de 1000 meter. Woensdag later op de dag wordt het overal weer droog. Donderdag en vrijdag laat hetzelfde weerbeeld zien. Er steekt een zuidelijke wind op waardoor de bewolking toeneemt en er in Frankrijk, Italië en Zuid-Zwitserland nog wat lichte sneeuw kan vallen.

[LINK205775]

Een mooi pak verse sneeuw!

Maar vrijdag gaat het pas echt los in de Alpen! Aan de noordzijde kan waarschijnlijk amper geskied worden door het slechte zicht en de sneeuwval. Op veel plekken sneeuwt het vroeg in de ochtend al licht en later op de dag wordt dit steeds heviger. Ook op zaterdag blijft de kans op verse sneeuw bestaan. De grootste hoeveelheden zijn ditmaal voor Oostenrijk. Aangezien deze storing ook koude lucht met zich meebrengt valt de sneeuw tot in de dalen. Goed nieuws natuurlijk, maar dit zal de rit van en naar de Alpen zaterdag niet makkelijk maken! De hoeveelheden lopen in de tientallen centimeters. Het Italiaanse Südtirol, het Oostenrijkse Karinthië en Steiermark krijgen de meeste sneeuw.

Weersverwachting KronplatzGerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel