Sneeuwhoogten weblogHet weerbericht van afgelopen dinsdag meldde een krachtig hogedrukgebied boven de Alpen. Storingen worden daarmee op afstand gehouden en daardoor is de kans op een vers pak sneeuw vrij klein. Helaas zal daar ook de aankomende dagen weinig verandering in komen. In de eerste paar dagen is er kans op mist en hochnebel tot zo’n 1000 meter. Daarboven schijnt de zon. Met deze vooruitzichten zullen we voorlopig nog wel even moeten wachten op een vers pak sneeuw.

Hogedrukgebied weet voorlopig van geen wijkenVanaf de Noordzee strekt er via Centraal-Europa richting Zuidoost-Europa een krachtig hogedrukgebied voorbij. Het zwaartepunt van het oog trekt geleidelijk aan richting de Balkan, maar als het daar eenmaal is aangekomen, is het inmiddels al 8 december. Al die tijd kunnen we rekenen op rustig weer, met weinig wind en kans op hochnebel. Alleen vandaag hebben we te maken met een storing in het oosten van Oostenrijk. Daar zorgt nordstau voor regen en sneeuw vanaf 600 meter. De temperaturen liggen vandaag rond de 1 en 4 graden, maar daar waar de zon de dalen weet te bereiken, kan de temperatuur iets oplopen.

Dit weekend zonnigDit weekend blijft het droog en is het zonnig. In Zwitserland moet rekening gehouden worden met mist en hochnebel, maar boven de 1100 meter schijnt de zon. In de mistige gebieden wordt het rond de 2 graden, met temperaturen die oplopen tot een graad of 8 ’s middags. ’s Nachts kan het licht vriezen. De wind is zwak tot matig en waait vanuit noordwestelijke richting.

Volgende week weinig veranderingDoor het domineren van het hogedrukgebied verandert er de komende dagen nog vrij weinig in het weerbeeld. In de dalen is er kans op mist en wolkenvelden en hogerop op een zonnetje. Neerslach wordt niet verwacht. In de lagergelegen gebieden vriest het ’s nachts matig en hogerop kan het streng vriezen. Ook de wind is zwak tot matig. Helaas zien we ook na donderdag de kans op veel verse sneeuw nog niet toenemen. Hoewel er nog veel onzekerheid is, neigt de stroming zelfs westelijk te worden. Storingen kunnen dan wel de Alpen bereiken maar de aangevoerde lucht wordt ook zachter. Daardoor wordt het weerbeeld wisselvallig. De meeste neerslag valt als regen en voor sneeuw moet je hogerop.

Gerelateerde artikelen