Sneeuwhoogten weblog

We krijgen deze dagen te maken met rustig weer in de Alpen, dankzij een krachtig hogedrukgebied. De kernen boven Groot-Brittannië en West-Europa zorgen voor een noordwestelijke stroming met koude- en droge lucht. Helaas kunnen we daardoor nog geen grote neerslag verwachten. Dat heeft alles te maken met het feit dat dit hogedruk gebied ook later in de week het centrale gedeelte van Europa gaat opzoeken.


Geen sneeuw, maar wel veel zonHelaas wordt er vrijwel geen sneeuw verwacht de aankomende dagen. Wel is er weinig bewolking en dat zorgt voor veel zon. Stralend weer vanaf 1500 meter. In de lagergelegen gebieden hebben we kans op hochnebel en mist, maar wel vaak pas rond het middaguur. Temperaturen rond de 5 graden in de middag en ’s nachts rond het vriespunt in Oostenrijk en Zwitserland. Ideaal voor de vele sneeuw van de vorige week. Kijk uit, want er heerst nog steeds lawinegevaar code oranje sinds het heftige ongeluk van afgelopen weekend. De verwachting is dat dit in de loop van de week zal afnemen.

Kans op sneeuw in OostenrijkIn het noordoosten van Oostenrijk verwachten we wolkenvelden, maar nog geen sneeuw. ’s Nachts vriest het matig en overdag kan de temperatuur oplopen tot een graad of 8. Onder de 1000 meter nog steeds kans op hochnebel en mist. De kans op neerslag neemt in de noordoostelijke kant van Oostenrijk toe vanaf donderdag en vrijdag. Sneeuw kan vallen vanaf 500 meter, maar helaas geen grote hoeveelheden. In het westen van Oostenrijk en Zwitserland is er ruimte voor zon en liggen de temperaturen rond een graad of 5.

Het blijft voorlopig rustigAls we de weerkaarten eens goed bekijken, dan zien we nog maar weinig veranderingen van betekenis. Het weer is overwegend zonnig en fris. De hogedruk blijft ook volgende week hangen rond de alpen, dus de sneeuw zal voornamelijk van de sneeuwkanonnen moeten komen.

[LINK214545]

Gerelateerde artikelen