Sneeuwhoogten weblogApril is inmiddels aangebroken, maar van voorjaar is nog geen sprake in de Alpen. De winter keert dit weekend terug en zorg plaatselijk voor 50 centimeter verse sneeuw. Met een zuidelijke stroming worden wolken en sneeuw aangevoerd. Van tijd tot tijd gaat het flink sneeuwen. In Frankrijk en het Aosta-gebied stellen de hoeveelheden niet al te veel voor, hier gaat in twee dagen tijd ongeveer 10 centimeter vallen. Voor de grotere hoeveelheden moeten we zijn in de Dolomieten, Zuid-Tirol en Tirol. Ook het zuiden van Duitsland kan zich nog niet opmaken voor de zomer, ook hier valt sneeuw.

Flinke hoeveelheden sneeuw

Aan de zuidflank van de Alpen wordt de meeste verse sneeuw verwacht. 30 tot 50 centimeter is zomaar mogelijk! Aan de noordflank valt net iets minder, 10 tot 30 centimeter. De nulgradengrens ligt rond de 1500 meter, ook de lager gelegen flanken profiteren dus van een verse laag. Wie volgende week nog op skivakantie naar de Alpen gaat zit goed. Ook de weersvooruitzichten zijn prima. Vanaf maandag wordt het weliswaar weer warmer, maar deze lucht is gelukkig ook vrij droog. Maandag en dinsdag worden prachtige dagen om op de ski's te staan!

Aanvoer van zachtere luchtVolgende week wordt het weer een stuk warmer in de Alpen, maar vanwege de droge lucht zal de sneeuw niet heel snel papperig worden. Boven de 2500 meter zit je sowieso goed, hier blijft de sneeuw van een prima kwaliteit. Let er goed op dat je je voldoende insmeert, want de zon heeft al behoorlijk aan kracht gewonnen. De tweede helft van de week is het weerbeeld onzeker. Mogelijk keert de wisselvalligheid terug, maandag en dinsdag is dit gelukkig niet aan de orde!

[LINK210238]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel