Sneeuwhoogten weblogEen prachtig begin van de nieuwe wintersportweek in de Alpen. Helaas komt daar morgen verandering. Dinsdag en woensdag hangt er een depressie boven het Alpengebied die voor neerslag zorgt. De bewolking overheerst en er valt sneeuw, eerst in het oosten en later in het westen. Gelukkig herstelt het weer zich op donderdag waarna er weer meer ruimte komt voor de zon. De nulgradengrens gaat wel flink omhoog en het wordt echt voorjaarsweer. Pas rond de 2000 meter ligt de temperatuur rond het vriespunt, op het moment dat het sneeuwt is dit het geval rond de 1000 meter.

Laaghangende bewolking

Veel wintersportbestemmingen hebben vandaag te maken met 'hochnebel'. De laaghangende bewolking is hardnekkig, maar boven de 1500 meter schijnt de zon. Het is droog en niet al te koud. Onder de wolken loopt het kwik amper op. Met name in Oostenrijk gooien de wolken vandaag roet in het eten. Vooral aan de noordflank kan de wintersportdag vandaag grijs beginnen. In de loop van de dag breekt de zon steeds vaker door en komt de zon vaker tevoorschijn.

Toenemende bewolking en neerslagDinsdag aan het begin van de dag op veel plekken nog volop zon. In Oostenrijk en Beieren neemt de bewolking als eerste toe en gaat het lichtjes sneeuwen. Daarna breidt de bewolking zich uit over het complete Alpengebied en valt er op veel plaatsen een beetje sneeuw. Woensdag geldt dit alleen nog voor de Zuid-Franse Alpen en het noordwesten van Italië. In andere delen van de Alpen herstelt het weer zich en komen er al weer opklaringen voor.

Prachtige wintersportdagenLater in de week is de zon weer veelvuldig aanwezig! Van neerslag is geen sprake meer en de temperaturen lopen langzaam op. Pas tussen de 1500 en 1800 meter duiken de temperaturen onder nul. De lagere pistes zullen langzaam wat minder worden, maar gelukkig blijft de lucht wel droog. Er valt dus nog prima te skiën. Het ziet er naar uit dat de wintersportweek op een heerlijke manier wordt afgesloten!Gerelateerde artikelen