Sneeuwhoogten weblogDe komende week is het overwegend droog in de Alpen. Alleen aan de noordzijde kan af en toe wat lichte sneeuw vallen. Dit geldt met name voor Beieren in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. In Italië, Zwitserland en Frankrijk hoeft men niet te rekenen op neerslag. Hier ziet het weer er goed uit en schijnt veelvuldig de zon. Aan het eind van de week nadert er vanuit het westen een actieve storing die de sneeuwkansen laat stijgen. De vorstgrens daalt naar 1000 meter, waardoor de neerslag op veel plekken valt in de vorm van sneeuw. Tot die tijd is het op de meeste plekken genieten van stabiel voorjaarsweer.

Wolkendekens in de dalen

In de noordelijke regio's van de Alpen komt laaghangende bewolking en nevel voor. De grens hiervan ligt rond de 1200 meter en stijgt in de loop van de dag. Terwijl het in het dal dus bewolkt kan zijn, schijnt op de pistes de zon. Aan de zuidflank geen sprake van hochnebel, hier schijnt de zon volop en ligt de nulgradengrens rond de 1800 meter. Morgen vrijwel hetzelfde weerbeeld. Hochnebel aan de noordflank en zon aan de zuidzijde van de Alpen.

Stijgende sneeuwkansenWoensdag zien we in Beieren en Oostenrijk meer stapelwolken en vallen er enkele buien. De sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 900 meter, waardoor vrijwel alle pistes profiteren van een vers laagje. In de loop van de dag kan er ook in oostelijke delen van Zwitserland wat sneeuw vallen. De zuidflank van de Alpen (Italië en Frankrijk) merken niets van deze storing, hier houdt de zon de overhand.

Nieuwe storing vanuit het westenDonderdag is het vrijwel overal droog in de Alpen. Alleen in het uiterste oosten van Oostenrijk kan nog een enkele sneeuwbui vallen. Het is echt voorjaarsweer en de zon is daarbij veelvuldig aanwezig. Vrijdag komt hier verandering in door een storing die vanuit het westen nadert. In Frankrijk raakt het in de loop van de dag bewolkt en tegen de avond gaat het sneeuwen. De neerslag, met een sneeuwgrens tussen 1000 en 1500m breidt zich langzaam oostwaarts uit, Italië krijgt hier weinig van mee.

[LINK210048]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel