Sneeuwhoogten weblogDe winter heeft het zwaar en dat zouden we zeker nu, tijdens de voorjaarsvakantie, liever niet zien. Het blijft wisselvallig in de Alpen de komende dagen en vrij zacht. Droge periodes worden afgewisseld door neerslag. Met name vrijdag kan het behoorlijk slecht weer worden, met regen en sneeuw, tijdens een actieve storing over de Alpen. Zaterdag kan daarentegen een positieve uitschieter worden, met sneeuw en lage temperaturen.

In Duitsland gaat het regenenDe weerkaarten laten lagedrukgebieden zien die van west naar oost over de noordelijke helft van Europa trekken. Deze storingen bereiken soms de Alpen en zorgen dan voor regen en sneeuw. Dinsdag was een dag met veel neerslag, maar vandaag wordt het op steeds meer plaatsen droog. Helaas geldt dat niet voor Duitsland en blijft het daar flink regenen. Door de zachte lucht zullen de pistecondities behoorlijk verslechteren. De temperatuur is boven de 10 graden en de vorstgrens ver boven de 2000 meter.

Verse sneeuw op vrijdagOp donderdag is het in Oostenrijk en Zwitserland op de meeste plaatsen droog. Het is erg zacht en de winter heeft het zwaar. Rond de avond nadert er vanuit het noordwesten een koufront. ’s Nachts gaat het regenen, maar geleidelijk aan verandert de regen in sneeuw door het dalen van de vorstgrens naar 1000 meter. In Zwitserland kan er zo’n 20 cm sneeuw vallen en in Oostenrijk iets minder. Let op: het lawinegevaar blijft in veel plaatsen in de Alpen hoog (code oranje). Let op de plaatselijke waarschuwingen, want er zijn al veel dodelijke ongelukken gebeurt.

Prima skiweer zaterdagOp zaterdag is het koufront over de Alpen heen getrokken en klaart het van uit het westen op. Door een uitloper van het hogedruk gebied krijgen we dan waarschijnlijk prima omstandigheden. Vooral boven de 1500 meter is het heerlijk zonnig. De temperatuur ligt op zaterdag in de bergen iets onder het vriespunt. Zondag wordt het helaas al weer flink zachter en stijgt de temperatuur naar een maxima van 5 graden. Maandag blijft het voornamelijk droog en is het heerlijk skiweer. Na maandag is het weerbeeld onzeker. Hoogst waarschijnlijk is het weerbeeld wisselvallig, met kans op sneeuw op dinsdag en woensdag in het centrale deel van de Alpen.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel