Sneeuwhoogten weblogDoor: Diana Woei. Wintersporters kunnen deze week rekenen op verse sneeuw, maar de zon laat zich zo nu en dan ook zien. Met name woensdag en donderdag worden mooie dagen om op de ski´s te staan. Kijken we naar de langere termijn dan ligt er waarschijnlijk een heerlijk wintersportweekend in het verschiet. Natuurlijk is dit nog onzeker, maar het is in ieder geval mooi om naar uit te kijken. Vandaag heeft met name Oostenrijk te maken met sneeuwbuien. In vrijwel het gehele land is het bewolkt en de zon weet maar af een toe een gaatje te vinden.

Hier en daar wat sneeuw

De Dolomieten hebben te maken met hetzelfde weerbeeld. De sneeuwgrens schommelt tussen de 500 en 800 meter. In het westen van Italië blijft het droog, in Zwitserland kan wel een enkele sneeuwbui vallen. Frankrijk heeft aan het begin van de dag te maken met zonneschijn. In de middag kunnen er sneeuwbuien ontstaan. In het zuiden van de Franse Alpen is hier geen sprake van en laat de zon zich veelvuldig zien. Morgen komen er in het Alpengebied op grotere schaal sneeuwbuien voor. Alleen het noordwesten van Italië, rond Sestrière, ontspringt de dans.

Steeds meer zonneschijnWoensdag laat de zon zich steeds vaker zien. Het blijft vrijwel overal droog en het belooft een prima skidag te worden. Pas laat op de dag neemt in Frankrijk en Zwitserland de bewolking toe waaruit wat lichte sneeuw kan vallen. Dit neerslaggebied trekt tijdens de nacht over het noordwesten van Italië. In de Dolomieten en Oostenrijk valt geen sneeuw. Donderdag kabbelt dit weerbeeld een beetje voor, grote hoeveelheden vallen er niet. Zonaanbidders zijn dan in Oostenrijk aan het beste adres.

Wintersportweekend vol zon?Op vrijdag het tegenovergestelde weerbeeld, dan is de kans op sneeuw het grootste in Oostenrijk. De hoeveelheden stellen echter niet te veel voor, de sneeuwgrens ligt tussen de 700 en 1000 meter. In de overige delen van de Alpen laat de zon zich veelvuldig zien en is van neerslag geen sprake. Wanneer we nu naar het weer kijken voor het weekend dan kunnen we melden dat dit er fantastisch uit ziet. Zonovergoten met de vorstgrens rond 1500 meter.

[LINK209820]Gerelateerde artikelen