Sneeuwhoogten weblogEr staat ons weer een flinke sneeuwdump te wachten in het Alpengebied! Vandaag, morgen en overmorgen staat in het teken van verse sneeuw. Met name in Italië en Oostenrijk kunnen grote hoeveelheden vallen! Op zaterdag is het de beurt aan de noordelijke Franse Alpen en het westen van Zwitserland. Dat gaat weer prachtige plaatjes en veel poeder opleveren!

Sneeuwdump!

Vandaag valt de sneeuw met name in het Zwitserse Tessin, de Italiaanse Alpen en de Dolomieten. We kunnen met hoeveelheden die tot morgenavond kunnen uitkomen tussen de 70 en 150 centimeter spreken van een echte sneeuwdump. De sneeuwvalgrens ligt rond de 900 meter waardoor ook veel lager gelegen pistes profiteren van deze sneeuw. In het westelijk Alpengebied gaat ook enige sneeuw vallen maar hier zijn de hoeveelheden een stuk kleiner. Toch kan er in Frankrijk altijd nog 40 centimeter vallen. Aan de noordflank is het vrijwel droog, in Zuid-Duitsland, Oberösterreich en Niederösterreich schijnt soms zelfs de zon.

Ook in het westen valt sneeuwOp zaterdag keert de rust weer in het oosten en zuiden van het Alpengebied, er kan nog een enkel centimetertje vallen. Aan de noordflank is het droog en laat zelfs de zon zich zo nu en dan nog even zien. Vanuit het westen komt een nieuwe storing dichterbij waarbij er in de loop van de dag neerslag kan vallen in Frankrijk en Zwitserland. Eerst zal de sneeuwgrens rond de 1600 meter liggen maar later daalt deze naar 800 tot 1000 meter.

[LINK202890]

Gerelateerde artikelen