Sneeuwhoogten weblogVoorlopig zit er geen sneeuwdump aan te komen in de Alpen. Gelukkig gaat er wel wat verse sneeuw vallen maar de hoeveelheden stellen niet al te veel voor. Daarnaast is de sneeuwgrens op veel plekken niet laag genoeg, waardoor de neerslag in de dalen valt als regen. Vandaag is het grote delen van de dag droog in de Alpen. In de avond neemt de bewolking toe en begint het in Zwitserland met sneeuwen. De nulgradengrens komt op een hoogte van 1400 meter te liggen. Later op de avond is ook Oostenrijk aan de beurt. In Frankrijk en Italië zal helaas weinig tot geen neerslag vallen.

Ideaal weer om te reizen

De start van de kerstvakantie verloopt wisselvallig. In de loop van zaterdag wordt het overal droog en klaart het op de meeste plekken op. Fijn weer voor op de snelweg maar aan de andere kant hadden we ook graag gezien dat er verse sneeuw op de pistes zou vallen. Later op de middag neemt de bewolking weer toe en in de nacht naar zondag valt er aan de noordflank van de Alpen weer neerslag. De sneeuwgrens ligt tussen de 500 en 1000 meter. Zondag wordt het overal droog en schijnt met name in het westen en zuiden de zon.

Kerstvakantie: voorlopig geen verse sneeuw

Helaas is de kans op neerslag tot de kerst erg klein. Daarnaast is het ook erg zacht en ligt de nulgradengrens op veel plekken pas rond de 2000 meter. Tijdens de kerstdagen wordt het gelukkig kouder en kan er aan de noordflank wat verse sneeuw vallen. In de huidige situatie valt er echter alleen sneeuw op de hoogste toppen. Voor de dalen wit kleuren moet er nog heel wat veranderen!  • [LINK205497]
  • [LINK205498]
  • [LINK205499]
  • [LINK205500]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel