Sneeuwhoogten weblogDe temperaturen in het Alpengebied zijn momenteel aan de hoge kant. Gelukkig komt hier vanaf dinsdag weer verandering in en daarmee stijgt ook de kans op verse sneeuw. Een storing bereikt vanuit het noordwesten het Alpengebied. De neerslag houdt aan tot in de loop van woensdag, daarna is het even droog. Donderdag komt hier alweer verandering in, dan valt er wederom in een groot deel van de Alpen sneeuw. De hoeveelheden zijn niet al te groot. Hiervoor moeten we wachten tot het weekeinde. Wellicht dat er op zondag een flinke dump gaat vallen in de zuidwestelijke en zuidelijke Alpen.

Temperaturen boven het vriespunt

De nulgradengrens ligt vandaag ruim boven de 2500 meter, waardoor het op 2000 meter rond de vijf graden is. De zon laat zich vrijwel overal veelvuldig zien. Frankrijk en Zwitserland krijgen geleidelijk te maken met bewolking. Deze wolken nemen in omvang steeds meer toe en vanavond kan er wat lichte sneeuw vallen. In Oostenrijk blijft het droog.

Verse sneeuw in aantochtOp dinsdag is het niet alleen in Zwitserland bewolkt, maar krijgt ook Oostenrijk hiermee te maken. Hierbij gaat het ook van tijd tot tijd lichtjes sneeuwen. Eerst zien we de sneeuwgrens rond de 1900 meter liggen, later rond 1400 tot 1200 meter. In totaal kan er zo'n 10 tot 20 centimeter vallen. Goed nieuws voor de skipistes die de afgelopen dagen te leiden hebben gehad onder de hoge temperaturen. Woensdag in de loop van de dag wordt het weer droog.

Veel sneeuw op zondag?Op donderdag dient de volgende storing zich alweer aan. Vooral bij de hoofdkam valt een beetje sneeuw, ongeveer 10 centimeter. Vrijdag en zaterdag worden overwegend droge dagen, met een vorstgrens die rond de 1200 meter ligt. De onzekerheid is nog groot, maar er bestaat een kans dat er door een lagedrukgebied bij Zuidwest-Italië zondag veel sneeuw kan vallen aan de zuidzijde van de Alpen. Tientallen centimeters sneeuw is dan zomaar mogelijk.

[LINK209611]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel