Sneeuwhoogten weblogIn 2 weken tijd is er ontzettend veel veranderd in de Alpen. Inmiddels ligt er overal meer dan voldoende sneeuw om goed te kunnen skiën. Ook in de dalen ligt een flink pak sneeuw en voorlopig komt daar door de lage temperaturen geen verandering in. Ook in het Sauerland en in de Ardennen kun je momenteel prima wintersporten. Er ligt de nodige sneeuw en pas tegen het aankomende weekend komt er weer zachtere lucht binnen. Daarom is het momenteel echt genieten geblazen op de pistes. Helaas schijnt vandaag en de komende dagen niet overal de zon volop.

Nog meer verse sneeuw

Vandaag neemt in Frankrijk en Zwitserland geleidelijk de bewolking toe en hier kan wat lichte sneeuw uit vallen. Voor al te veel problemen op de piste zal dit echter niet zorgen. In de overige delen van de Alpen is het genieten geblazen met flink wat zon en weinig wind. De temperaturen zijn echt winters te noemen, op 3000 meter is het rond de -12 in de Franse Alpen en -17 in Oostenrijk. De komende dagen neemt de bewolking overal toe en wordt de sneeuwval intensiever.

Ideale omstandighedenIn totaal kan er de komende dagen in totaal weer zo'n 15 centimeter sneeuw bij vallen. Zoals wel vaker geldt dit niet voor de zuidelijke Alpen, hier blijft het zo goed als droog. Donderdag klaart het weer op in de Alpen en krijgt de zon de overhand. Ook vrijdag is een dag om je op te verheugen: veel zon, weinig wind en lage temperaturen.

Wintersporten in het Sauerland

In Willingen en Winterberg is er ook geen reden tot klagen. Er zijn tientallen centimeters verse sneeuw gevallen en vrijwel alle afdalingen zijn open. Wil je deze week naar het Sauerland? Wellicht kun je beter niet woensdag gaan, dan zijn er namelijk meer wolken en kan er nog wat sneeuw vallen. Allerminst slechte omstandigheden, maar de rest van de week is het aanzienlijk beter. In het weekend kan het weer gaan sneeuwen, dien je rekening te houden met extra reistijd en gaat het lichtjes dooien.

Nuttige (weer)links  • [LINK209091]
  • [LINK209092]
  • [LINK209094]
  • [LINK209095]

Gerelateerde artikelen