Sneeuwhoogten weblogHet gaat vandaag, na de neerslag van de afgelopen dagen, geleidelijk opklaren vanuit het westen. De rust houdt echter niet lang aan, want vanaf donderdag begint een nieuwe periode met wisselvallig weer. Er komt een flinke sneeuwdump aan in de zuidelijke Alpen! Meer dan 10 centimeter verse poeder is goed mogelijk in veel gebieden. Ook de noordflank van de Alpen pakt daarvan een staartje mee.

De zon komt door de wolken heenIn Oostenrijk hebben de wolken vandaag de overhand en daarbij valt op sommige plaatsen lichte sneeuw. Geen grote hoeveelheden. In de Franse Alpen is het zonnig en ook in Zwitserland komt de zon op steeds meet plaatsen door. Het is wel zacht en de vorstgrens ligt dan tussen de 2100 en 2300 meter. Uitzondering op Stiermarken en Niederösterreich, daar blijft het vriezen vanaf 1200 meter.

Op donderdag gaat het sneeuwenOok morgen hebben we te maken met zachte lucht in het Alpengebied. De vorstgrens ligt ’s middags op veel plaatsen boven de 2000 meter, maar ’s ochtends vroeg kan het wel erg koud zijn in het dal. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het noordwesten en zuiden. Er gaan dingen veranderen. Een lagedrukgebied komt tot ontwikkeling bij de Golf van Genua en de westelijke kant van de Alpen en geleidelijk ook de Italiaanse Alpen krijgen vanaf de namiddag te maken met de eerste sneeuwval. Er kan zo'n 5 tot 10 cm vallen in de nacht naar vrijdag.

Sneeuw in ItaliëOp vrijdag, in het weekend en zelfs op maandag, gaat het voor een langere tijd sneeuwen in de Italiaanse Alpen. De sneeuw valt vanaf 1400 meter en kan leiden tot ruim 30 tot 60 centimeter in veel gebieden. Op sommige plekken moet men niet gek opkijken van meer dan een meter sneeuw. Het is bewolkt en het kan flink waaien op de hoge bergtoppen. Aan de noordkant is het juist rustig weer en zorgt föhn voor hoge temperaturen en zonnige perioden.Gerelateerde artikelen