Sneeuwhoogten weblogWe kunnen helaas nog steeds geen goed nieuws brengen voor vakantiegangers die vanaf komend weekend voor de kerstvakantie vertrekken naar de Alpen. De hogedruk en zachte lucht blijven nog steeds overheersen. Woensdag en donderdag trekt er een zwak front over de Alpen, die langs de noordflank voor wat sneeuw kan zorgen, maar het zijn geen grote hoeveelheden. De sneeuw zal vooral op de hogere pistes vallen en de dalen blijven groen. Ook op de langere termijn, tot aan begin volgende week lijkt er nog geen verse sneeuw te vallen.

Zonnig en zachte luchtHet voordeel van de hogedruk is dat de zon wel volop zal schijnen vandaag en morgen. In de dalen kan het nog wat mistig zijn. De temperaturen op 1500 meter lopen uiteen van 5 tot 8 graden en de vorstgrens ligt rond de 2000/2200 meter hoogte. In de loop van dinsdag zal de bewolking toenemen, waarna er 's avonds en 's nachts neerslag kan vallen. In de dalen valt dit in de vorm van regen, vanaf 1600 tot 1800 meter zal het gaan sneeuwen.

Beetje sneeuw midden in de weekDe neerslag zal vooral woensdag vallen in de noordelijke Alpen. Met de bewolking stroomt er ook wat koudere lucht binnen, waardoor de vorstgrens zal dalen naar ongeveer 1600 meter. De lichte neerslag zal in de dalen in de vorm van regen vallen, vanaf 1400 tot 1500 meter overgaand in sneeuw. De hoeveelheden blijven overwegend klein, het totaal komt wellicht tot 10 cm als het meezit.[LINK208853]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel