Sneeuwhoogten weblogDe winter wil nog niet echt op gang komen in de Alpen sinds de laatste inval een paar weken geleden. Het blijft zacht en zonnig. Maar er zijn een paar kleine lichtpuntjes: mogelijk valt er woensdag wat sneeuw en ook voor zaterdag staat er sneeuw op de weerkaarten. De vraag is alleen: gaat de sneeuw overal vallen en hoe hoog zal de sneeuwgrens zijn? Spannende tijden voor alle wintersporters die in de kerstvakantie naar de Alpen gaan.

ZonnigIn de dalen is het vandaag en morgen mogelijk nog mistig, maar boven de 800 meter schijnt de zon volop. De temperaturen zijn zacht, de nulgradengrens ligt boven de 2000 meter. Toch kan er op de hogere pistes vaak al goed geskied worden. Door de sneeuw van een paar weken geleden en de sneeuwkanonnen zijn de pistes hier veelal prima. De dalafdalingen daarentegen hebben het moeilijk of zijn nog gesloten.

Beetje sneeuw op woensdagVanaf woensdag is het even wat kouder. Uit de bewolking kan in het noorden van de Alpen wat sneeuw vallen. Echter zal de sneeuw het dal niet bereiken. De sneeuwgrens zal naar verwachting zo rond de 1000 meter liggen. In het zuiden van de Alpen blijft het (nog steeds) droog. Ook Frankrijk zal weinig tot geen sneeuw krijgen.

Mogelijk meer sneeuw in het weekeinde

Na een droge en zonnige donderdag en vrijdag, daalt de luchtdruk weer in het weekend en neemt de kans op sneeuw toe. Op de neerslagkaarten van zaterdag staat sneeuw, maar dit kan nog een beetje verschuiven. De lucht lijkt koud genoeg voor een sneeuwlaag tot in het dal. De vooruitzichten zijn nog wat onzeker, maar het zijn lichtpuntjes voor de wintersporters die binnenkort naar de Alpen vertrekken.

[LINK208792]

Gerelateerde artikelen