Sneeuwhoogten weblogGisteren trok er een uitgestrekt wolkengebied over de Alpen en hier en daar viel er sneeuw. Op de lagere pistes viel er wat motregen. Het wisselvallige weer van afgelopen dagen blijft voorlopig nog aanhouden. In de Italiaanse Alpen kan het in de ochtend nog flink sneeuwen maar dit trekt in de loop van de dag via Oostenrijk verder door naar het oosten. Morgen wordt het een heerlijke zonnige dag en daarna komen de sneeuwbuien weer langzaam terug.

Zon en hier en daar een lokale sneeuwbui

In Frankrijk wordt het een heerlijke zonnige dag. Van tijd tot tijd kan er een kleine lokale sneeuwbui vallen. In Zwitserland is het hetzelfde verhaal. Op 1500 meter liggen de temperaturen iets boven het vriespunt. Over het algemeen zijn de omstandigheden rustig en wordt het een fantastische skidag. Met name op 2000 meter zijn de omstandigheden top. In Zuid-Tirol en de Dolomieten begint de dag met bewolking, later sneeuw en af en toe regen. Dit trekt in de loop van de dag door naar Karinthië en Steiermark waar zelfs flink wat sneeuw kan vallen. Aan de noordflank van de Alpen in Oostenrijk blijft het droger en dalen de temperaturen in de loop van de dag.

Morgen zet het heerlijke weer door

Een zonnige dag gaat het morgen worden. Dankzij de droge lucht blijven de sneeuwcondities goed, ondanks de temperaturen die aan de hoge kant zullen zijn. Overmorgen komt er een nieuwe storing aan en zal het weer gaan sneeuwen en regenen. Op sommige plaatsen gaat het zelfs flink sneeuwen; zo’n 20 á 30 centimeter.[LINK203096]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel