Sneeuwhoogten weblogHet skiseizoen begint vroeg in het Oostenrijkse [LINK208409]. Vanaf medio november gaan de liften in het skigebied draaien en op 27 november wordt de feestelijke opening gevierd met de vrolijke hiphopreggae klanken van multicultiband Culcha Candela. Hiermee wordt een winter vol evenementen en wintersportplezier ingeluid.

Ski in, ski out[LINK208409] ligt op een hoogte van 1740 meter te midden van 100 km aan pistes en 26 liften. Uniek aan deze wintersportplaats is dat de accommodaties per ski bereikbaar zijn. Wintersporters kunnen hun auto laten staan, ’s ochtends bij de voordeur de ski’s onderklikken en ’s middags doorglijden naar de bruisende après-ski. Door de (hoge) ligging is sneeuw gegarandeerd van half november tot begin mei.

Win een auto met schatzoeken op de pisteNa het grootse openingsconcert op 27 november volgen de evenementen elkaar snel op. Een highlight is het Gamsleiten Kriterium – de grootste schatgraverij van Oostenrijk - van 7 t/m 10 april 2016, dat dit seizoen voor de tiende keer plaatsvindt. In de sneeuw van de Gamsleiten 2 afdaling liggen dertig schatkisten verstopt. In één van de kisten ligt de sleutel van een droomauto.

Hotspot voor freeridersDe sneeuwkom in het Salzburgerland is ook een hotspot voor wie zich liever buiten de piste begeeft. Freeriders vinden in Obertauern afdalingen in alle moeilijkheidsgraden. Van een rustige helling voor beginners bij de Hundskogelbahn, tot de steile rotswanden met hoge drops bij de noordelijke Gamsleiten route. Actuele waarschuwingsfases voor lawines, temperatuur, sneeuwhoogtes en gevaarlijke berghellingen worden weergegeven op de borden van de freeridecheckpoints. Plaatselijke skischolen bieden freeridecursussen aan, waarbij alle ins en outs van off-piste skiën en safety aan bod komen.

Bruisende après-ski

Ook op het gebied van de après-ski, feesten en liveconcerten scoort [LINK208409] hoge cijfers. Traditionele berghutten verzorgen net zo'n warm onthaal als allerlei clubs waar internationale dj's de sfeer er in houden.

[LINK208411]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel

Wintersport deals