Sneeuwhoogten weblogThijs noemde het al in zijn vorige blogs: het is zomer, de sneeuw is zo goed als overal gesmolten. Onder andere in [LINK204047] en [LINK204048] zijn nog een aantal prachtige gletsjers en bergen met sneeuw te vinden. Maar, voor een dagje of een weekendje in in de sneeuw zijn deze bestemmingen wel wat ver weg. Gelukkig biedt ook Nederland meerdere mogelijkheden. Pistes, funparks en skiliften zijn te vinden in een van de vele skihallen van SnowWorld, SnowPlanet en Skidôme. Wacht nog even met het boeken van de zomervakantie via [LINK204049] en pak de ski's maar weer uit de kast.

Skidôme Rucphen en Terneuzen

Skidôme biedt 2 skihallen in het zuiden van het land: Rucphen en Terneuzen. De top van de pistes bereik je door middel van sleepliften en bandliften. De langste piste in Rucpen is 160 meter en in Terneuzen 220 meter lang. In beide skihallen is een funpark te vinden met meerdere obstakels. Wil je leren hoe je met deze obstakels om moet gaan? Skidôme biedt clinics voor zwel de beginnende als de gevorderde wintersporters. Entree vanaf €16,65.

SnowPlanet in Spaarnwoude

SnowPlanet biedt een filiaal in Spaarnwoude. Het aanbod aan cursussen, clinics, lessen en activiteiten voor zowel jong als oud is groot. Voor de kinderen zijn er speciale Kidsdagen en -weken. Voor volwassenen is er de Wintersport Experience waarbij je dankzij een videoanalyse aan je techniek kan werken. Na het skiën is het ook mogelijk om te eten in het Grill & Fondue Square restaurant. Volwassenen hebben al toegang vanaf €19,50.

SnowWorld in Zoetermeer en LandgraafDe steilste piste van Nederland in Zoetermeer en de langste piste van Nederland in Landgraaf, dat is SnowWorld. Beide hallen hebben meerdere pistes, skiliften en funparken. In de funparken zijn obstakels te vinden voor de beginner zoals een flat box en picnic table of voor de pro's een kink rail en down rail. Al vanaf € 19,95 sta je op de piste in SnowWorld.

Skihallen buiten Nederland

De pistes in de skihallen in Nederland zijn natuurlijk niet net zo lang als de echte pistes in de bergen. Gelukkig zijn er 2 skihallen net buiten Nederland die de langste piste en de langste afdaling (in een skihal) van de wereld hebben. Alpincenter Bottrop, Duitsland heeft de langste piste met 640 meter. Voor maar €22,50 heb je de hele dag entree, materiaal, eten, alcoholvrije dranken en 3 alcoholische consumpties! Wat wil je nog meer? In Noord-Frankrijk, bij afrit 37 aan de A31 ligt Snowhall Amneville met een afdaling van 620 meter. Entree voor volwassenen vanaf €18,-.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel

Wintersport deals