Sneeuwhoogten weblogHeb je ook weer zo'n zin in de komende wintersportvakantie? Ontspannen skiën, snowboarden of langlaufen in de sneeuw, omgeven door prachtige bergen en een stralende zon die je wintersportvakantie extra glans geeft? Dit kan in landen zoals bijvoorbeeld Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden naar je wintersportbestemming. Wij hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken welke optie het beste bij jou past.

Eigen vervoer

Met je eigen auto naar je vakantiebestemming rijden, geeft je natuurlijk enorm veel vrijheid. Je kunt vertrekken wanneer jij wilt. Als je de keuze maakt voor eigen vervoer, is het belangrijk dat je een accommodatie boekt waar je ook een parkeerplaats bij hebt of in elk geval kunt reserveren. Bij het boeken van je wintersportvakantie zul je dat niet over het hoofd mogen zien. Zorg er daarnaast voor dat je ook automobilistenhulp hebt meeverzekerd in het buitenland. Pech onderweg is heel goed mogelijk in een wintersportgebied. Laat je auto ook even goed checken bij de garage voor vertrek. Reis je met z'n 4-en in een auto dan is dit meestal de goedkoopste manier van reizen naar je wintersportbestemming.

VliegtuigSteeds meer mensen kiezen ervoor om de auto te laten staan en met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming te gaan. Er zijn verschillende (lowbudget) maatschappijen die bijvoorbeeld naar de Franse of Oostenrijkse sneeuw vliegen.Vliegen heeft vooral als voordeel dat het een ideale mogelijkheid is om snel op je bestemming aan te komen. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat je vaak vervoer vanaf het vliegveld naar je eindbestemming nodig hebt. Ook zal je, voordat je het vliegtuig instapt, je eigen auto een plekje moeten geven op het vliegveld. Ook op Schiphol geldt: hoe eerder je reserveert, des te goedkoper [LINK205067] is!

BusDiverse reisorganisaties bieden ook een busreizen aan naar de wintersportgebieden. Je reist in een mooie touringcar naar je wintersportbestemming. De bus is vaak een stuk goedkoper dan een reis met het vliegtuig, trein of je eigen auto. Het nadeel is wel dat je een reis een stuk langer duurt en dat je zomaar in de file zou kunnen komen te staan.

Trein

Ook de trein is een interessante vervoersmogelijkheid naar je wintersportbestemming. De trein biedt een aantal voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld het vliegtuig. Hoewel een vliegreis misschien veel sneller is, kun je met een trein vaak relaxter reizen en kun je ook meer bagage meenemen. Bovendien rijden de meeste treinen vanuit Nederland rechtstreeks naar de Alpen. Er wordt een aantal keer gestopt in Nederland voor het oppikken van andere wintersporters, waarna de reis wordt voortgezet. Er wordt veel 's nachts gereisd en je hebt natuurlijk geen last van lange files.

Kortom, er zijn voldoende vervoersmogelijkheden waaruit je kunt kiezen als je op wintersportvakantie gaat. Welke keuze je ook maakt, het gaat erom dat jij je er prettig bij voelt zodat je echt van je wintersportvakantie kunt gaan genieten!

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel

Wintersport deals