Sneeuwhoogten weblogHet is zo'n beetje de laatste keer dat flink wat Nederlanders de sneeuw nog eens opzoeken. De grote vraag is natuurlijk wat doet het weer en wat zijn de sneeuwcondities. De afgelopen dagen is er vooral aan de noordflank van de Alpen weer veel sneeuw bijgevallen. De meeste dalen zijn weer wit en de pistes liggen er goed bij. Vandaag is een dag om te genieten. Op de meeste plaatsen is het droog en de zon schijnt volop. In het westelijk deel van de Alpen, in Frankrijk, neemt de bewolking weer toe en tegen de avond zou er wat sneeuw kunnen vallen. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1000m. In de komende nacht breidt de sneeuw zich uit over Zwitserland en uiteindelijk bereikt het ook Oostenrijk.

Verse sneeuw

Op stille zaterdag valt er vrijwel overal wel wat sneeuw, het meeste aan de noordflank. Het is bewolkt en de skicondities zijn verre van optimaal. Maar het weerbeeld is wel winters. Alleen in de diepere dalen regent het en dat maakt het daar wat troosteloos.

Ook dichterbij is het nog winter!Zondag en maandag, beide paasdagen, knapt het weer op. De zon komt er bij en op steeds meer plaatsen is het droog. Alleen kan Nordstau weer een probleem geven in Vorarlberg, Tirol of het Salzburgerland. Dat betekent dan duidelijk bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw Het is ook behoorlijk fris, want op 1500m hoogte vriest het 2 tot 7 graden. Het weerbeeld is dus wisselend en over het algemeen verre van droog. De sneeuwcondities zijn daarentegen prima. Overigens zijn dichter bij huis de liften in het Sauerland ook weer open. Daar is flink wat verse sneeuw gevallen. Om zeker te weten of er ook met de paasdagen geskied kan worden, is het raadzaam de lokale VVV te benaderen.

[LINK206639]

Gerelateerde artikelen