Sneeuwhoogten weblogDe komende dagen gaat het hevig sneeuwen in de zuidelijke Alpen. Lokaal kan er meer dan een meter verse sneeuw gaan vallen! De slechtste omstandigheden zijn voor het zuiden van Zwitserland en het noordwesten van Italië. De eerste sneeuw komt vannacht al naar beneden in Piemonte, het Aostadal, de westelijke Dolomieten, Wallis, Tessin en de Franse Alpen. Veel stellen die hoeveelheden, met hooguit 5 centimeter, nog niet voor. Pas later in het weekend gaat het echt los en komt de sneeuw met bakken uit de hemel. Vertrek je morgen uit de Alpen dan hoef je je niet al te veel zorgen te maken. De wegen zijn prima begaanbaar.

Sneeuwgrens op 1000 meter

Zondag neemt de sneeuwval pas echt toe en lopen de hoeveelheden snel op. De hevigste sneeuwval wordt verwacht in de regio Sestrière. Hier kan maandagochtend zomaar 60 centimeter gevallen zijn. Maandagochtend kan er 30 tot 60 cm sneeuw liggen in Tessin, Wallis en de Franse Alpen. In het westen van Piemonte kan lokaal al 80 cm liggen. Overdag breidt de sneeuwval zich weer uit tot in Südtirol en Karinthië. Onder de 1000m hoogte valt regen. Maandagavond komt het verse sneeuwdek bij Sestrière in de buurt van de meter, terwijl Karinthië dan op 5 tot 15 cm zit. Dinsdag neemt de sneeuwval af en woensdag is het dan eindelijk droog.

De zon laat zich ook zienMaandag wordt het in Frankrijk weer wat beter weer om te skiën. Hoe anders is het weer in de andere delen van de Alpen. De skigebieden in de Ost-Schweiz, Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland en Beieren hebben vanaf zaterdag meestal droog weer en de zon laat zich veelvuldig zien. Wel lopen de temperaturen flink op door een zuidelijke wind. De nulgradengrens stijgt naar 2000 m en dinsdag naar 2500 m. Ook de rest van de week blijft het behoorlijk zacht. Pas in de loop van vrijdag is er kans op een mogelijke weersverandering met koudere temperaturen en sneeuw.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel