Sneeuwhoogten weblogVolgende week zou het zomaar eens los kunnen gaan in de Alpen! Er is een sneeuwdump op komst en lokaal is een meter sneeuw zeker mogelijk. Vandaag valt daar nog niks van te merken. Het is prachtig weer en overal is het genieten geblazen op de pistes. Vrijdag wordt het geleidelijk bewolkter en begint het in het westen te sneeuwen. Het neerslaggebied verplaatst zich zeer rustig over de Alpen waardoor er in het oosten de hele dag nog prima geskied kan worden. Van wind is niet al te veel sprake en de temperaturen zijn vriendelijk, de nulgradengrens ligt rond de 1500 meter en op 3000 meter is het ongeveer -10.

Zaterdagochtend winterse neerslag

In totaal zal er op vrijdag in Frankrijk zo'n 15 centimeter verse sneeuw zijn gevallen en in Zwitserland 10 centimeter. Elders in de Alpen zijn de hoeveelheden aanzienlijk kleiner. Zaterdag, wanneer veel mensen weer de weg op gaan, sneeuwt het nog in de noordelijke regio's van Oostenrijk en Beieren. Veel is het niet, maar hier dien je op de snelweg wel rekening mee te houden. In andere delen van de Alpen is het prima reisweer, en zal de rit van en naar Nederland voor weinig problemen zorgen.

Kans op een meter verse sneeuwDe nieuwe wintersportweek gaat wisselvallig verlopen, maar sneeuw voert de boventoon. Zondag begint het in het noordwesten met sneeuw en daarna valt er overal in de Alpen dagelijks wel wat verse sneeuw. De zuidflank vormt hierop een uitzondering. Hier is het vaker droog en laat de zon zich het meest zien. Aan het einde van volgende week kan er op sommige plekken een meter verse sneeuw zijn gevallen! Aan het eind van de week zou het ook zomaar eens een flink stuk kouder kunnen worden. Berekeningen laten zien dat het kwik gaat dalen tot -20 op 3000 meter!

[LINK206286]

Gerelateerde artikelen