Sneeuwhoogten weblogNet als bij ons laat de zomer in de Alpen het momenteel afweten. Wie momenteel in Tirol, het Berner Oberland of de Franse Alpen vakantie viert, treft het niet. Er is overal kans op neerslag en op de hoogste toppen valt zelfs sneeuw. Gelukkig is de temperatuur in de dalen nog enigszins aangenaam. Aan de westflank schommelt deze tussen de 13 en 16 graden, aan de oostflank is het iets warmer met uitschieters naar 20 graden. Vandaag dus geen mountainbike- of wandeltocht maar een bezoekje aan een museum of stad. Gelukkig komt er aan het eind van de week enige verbetering.

Weerbericht Oostenrijk: overal kans op neerslagVan Vorarlberg in het westen tot het Salzburgerland in het oosten, vandaag is een grijze dag. Overal kan een buitje regen vallen en de temperaturen liggen tussen de 16 en 21 graden in de dalen. Wanneer we naar de komende dagen kijken zien we nog geen grote verschuivingen. Het wordt zelfs nog ietsje frisser en de kans op een bui blijft bestaan. Pas op zaterdag zit er een echte verbetering aan te komen. De zon zal zich vaker laten zien en de temperaturen kruipen weer naar de 20 graden toe. Vanaf donderdag is het weer stabieler en kun je met een gerust hart de bergen van Oostenrijk in trekken.

[LINK204220]

Weerbericht Zwitserland: verschillen tussen west en oostOok in Zwitserland is het vandaag niet al te aangenaam in de bergen. Graubünden heeft te maken met de laagste temperaturen. Hier komt het kwik vandaag niet boven de 17 graden uit. In combinatie met meer dan 5 millimeter aan regen is het vandaag een goede dag voor zwemparadijzen en andere binnenactiviteiten. Het weer in Wallis ziet er iets beter uit. Ongeveer 20 graden en slechts kans op een klein buitje regen. Vanaf donderdag is het weer stabieler en kun je met een gerust hart de bergen in trekken.

[LINK204221]

Weerbericht Franse Alpen: vanaf morgen volop zonIn Frankrijk is het vandaag even doorbijten maar beterschap is op komst! Er is overal kans op een buitje maar de hoeveelheden zijn niet al te groot. De zon laat zich maar weinig zien en de temperaturen zijn lager dan we van deze tijd van het jaar gewend zijn. Vanaf morgen is de neerslag verdwenen en krijgt de zon weer de overhand. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden kan een extra vest in de bergen geen overbodige luxe zijn!

[LINK204222]Weerbericht Italië: veel neerslag in het oostenItalië heeft te maken met grote verschillen tussen het westen en oosten. In het westen is het na morgen verleden tijd met de kans op regen terwijl het in het oosten tot zaterdag nog volop kan rekenen. Voor de hoogste temperaturen kun je de bergen beter mijden en afzakken naar andere streken. In de regio rond Milaan is het bijvoorbeeld wel zomers met een temperatuur van rond de 25 graden.

[LINK204223]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel