Sneeuwhoogten weblogHeb je de gletsjers van Hintertux, La Plagne en Zermatt inmiddels wel gezien? Ga deze zomer skiën op de gletsjer van Whistler in Canada! Een onvergetelijke ervaring die iedere wintersporter eens mee zou moeten maken. De Horstman Gletsjer van Whistler Blackcomb is geopend tot 27 juli en is met name een paradijs voor freestylers. Een dagpas kost $64 (ca. € 47,-). Naast skiën op de gletsjer valt er nog veel meer te beleven tijdens een vakantie in Whistler. Alleen al voor de prachtige natuur kom je naar deze bijzonder bestemming.

Whistler is overweldigend

Whistler is een van de populairste winterbestemmingen van Canada. De plaats ligt 125 kilometer ten noorden van Vancouver (2,5 uur rijden) en heeft een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Het centrum van Whistler is autovrij en door het grote aanbod van bars, restaurants en winkels hangt er een gezellige sfeer. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Van luxe dineren tot een snelle hap bij de McDonalds. Van een drankje drinken na het skiën tot uitgaan diep in de nacht. In 2010 werden hier enkele onderdelen van de Olympische Spelen afgewerkt.

De Horstman Gletsjer

Dankzij de Horstman Gletsjer heeft Whistler Blackcomb het langste sneeuwseizoen van Canada. ’s Morgens hoef je, in tegenstelling tot bij veel gletsjers in Europa, niet vroeg op te staan. Vanaf 11 uur kun je vanuit Blackcomb de Wizard Express nemen om vervolgens in de bus te stappen die je naar de 7th Heaven Express brengt. Vanaf 12 uur is de gletsjer geopend (tot 3 uur) en staan er twee sleepliften tot je beschikking. Op de gletsjer zijn een handvol pistes en diverse freestyle-mogelijkheden. Wel dien je de gletsjer vaak te delen met diverse ‘summercamps’ en pro’s die hier komen om te trainen. Bij de Horstman Hut op de top van Blackcomb Mountain kun je op krachten komen en genieten van het uitzicht.

Andere zomeractiviteiten in WhistlerAangezien de gletsjer in Whistler maar een paar uurtjes per dag is geopend houd je nog tijd zat over voor andere dingen. Maak een ritje in de verbluffende Peak2Peak gondel, ga mountainbiken in het Bike Park of ga met de familie naar de Family Adventure Zone. De mogelijkheden in Whistler zijn bijzonder uitgebreid waardoor jong en oud zich hier kan vermaken. Voor wandelaars ligt er 50 kilometer aan wandelroutes klaar. Dit is ook je kans om eens een beer in het wild te spotten! In een 4x4 trek je de natuur in om uiteindelijk een glimp op te vangen van dit indrukwekkende dier. Je kunt je vakantiedag afsluiten met een barbecue op een hoogte van 1800 meter.

[LINK203949]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel