Sneeuwhoogten weblog



In een deel van het Alpengebied gaat het de komende week sneeuwen. De late wintersporters worden zowaar getrakteerd op een leuk laagje verse sneeuw, als je ten minste naar de juiste gebieden gaat. Vooral de Duitse Alpen en Oostenrijk krijgen met het wisselvallige weer te maken. In de Franse Alpen blijft het nagenoeg droog en heerst de zon op de meeste dagen.

Verse sneeuw op komst



In het weekend wordt het wisselvalliger in de Alpen, maar we verwachten geen dikke pakken verse sneeuw. In de loop van zaterdag neemt de bewolking toe waarna er vooral in de noordelijke regio's van Oostenrijk, Zwitserland en Beieren sneeuw gaat vallen. De sneeuwvalgrens daalt tot 2000m hoogte. Zondagavond zal er plaatselijk zo'n 10 tot 20 cm verse sneeuw vallen, het meest in het Berner Oberland, Vorarlberg en de Duitse Alpen. In de Franse Alpen valt vrijwel niets. Een tweede sneeuwgebied bereikt maandagavond de Duitse Alpen en breidt zich daarna voornamelijk over Oostenrijk uit. Dinsdag sneeuwt het gestaag, woensdag wordt het geleidelijk droog. Het kan zelfs tot 1000m hoogte wit worden, doordat dit sneeuwgebied samen gaat met koude lucht. Er valt nog zo'n 10 tot 20 cm sneeuw bij, het meest in Beieren, Salzburgerland en Tirol.

De zon blijft in Frankrijk



De komende dagen valt er amper sneeuw in hoge pistes van de Franse Alpen. In april is dit een populair gebied om naartoe te gaan. Tot en met maandag zijn er zonnige perioden en blijft het relatief zacht. De meeste wolken trekken zaterdagmiddag en zondagochtend over de Franse Alpen. Op 2000m ligt de temperatuur rond 10 graden, 's middags soms nog iets hoger. Je moet dus echt naar 2500m en hoger om de hele dag goede sneeuw te houden. Dinsdag wordt het even wat kouder. Lang duurt dat echter niet want woensdag keert de zachte lucht terug. Waarschijnlijk gaat dit samen met stralend zonnig weer.
[LINK203604]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel