Sneeuwhoogten weblogHet kwik zal deze week nog verder gaan stijgen in de Alpen. Alleen dinsdag kan de temperatuur wat gaan dalen in verband met een naderende storing. Voorlopig heeft de zon, met name aan de zuidflank, goede papieren. Vandaag is een droge dag met volop zonneschijn. Vooral in het zuiden van Zwitserland, in Oostenrijk en in Italië is bewolking niet aan de orde. In Frankrijk is sprake van sluierbewolking waardoor de hemel niet overal strakblauw is. De nulgradengrens ligt vaak pas boven de 3000 meter waardoor de temperatuur in de dalen soms wel boven de 20 graden uit kan komen.

10 centimeter sneeuw op de hoogste pistes

Vanavond stroomt vanuit het westen een storing het Alpengebied binnen waar de nodige regen uit gaat vallen. Eerst is Frankrijk aan de beurt maar later kan het ook in andere delen van de Alpen gaan regenen. De temperatuur gaat iets omlaag maar de sneeuwgrens blijft overal boven de 2000m. De hooggelegen pistes gaan dus wel profiteren van deze depressie, in totaal kan hier zo'n 10 centimeter vallen. Tegen de avond wordt het in het westen droger en klaart het langzaam op. In de dagen die volgens zal de temperatuur weer stijgen, is het droog en schijnt de zon.

Wisselvalligheid troefOok aan het eind van de week blijft het wisselvallig in de Alpen. Zo is er vanaf vrijdag weer kans op neerslag, ook dan zal dit met name vallen in de vorm van regen. De vorstgrens zal op zo'n 2000 meter liggen waardoor er toch enige sneeuw zal vallen in de skigebieden. Van winter is echter nog nauwelijks sprake.

[LINK203579]

Gerelateerde artikelen