Sneeuwhoogten weblogGisteren hingen er veel wolkenvelden boven de Alpen, gelukkig brak zo nu en dan de zon door. Vandaag blijft de bewolking hangen boven de zuidkant en in het zuidwesten van de Alpen waardoor het op sommige plekken gaat sneeuwen of regenen. Aan de noordflank van de Alpen is het droog en schijnt her en der de zon.

Met name boven de Franse Alpen hangt vandaag flink wat bewolking. Aan het eind van de middag gaat het op een aantal plekken sneeuwen, zo’n 1 á 4 centimeter. Voor Zwitserland geldt hetzelfde, met temperaturen rond en boven het vriespunt. Aan de noordkant van de Alpen blijft het droog en breekt de zon door. In de dalen kunnen de temperaturen stijgen tot 8 graden. In Italië is het weerbeeld net zo wisselvallig met sneeuw in de Dolomieten. In Oostenrijk begint het echt warmer te worden, de temperaturen liggen tussen de 8 en 11 graden in de dalen.

De bewolking trekt langzaam weg

Morgen zal er nog een duidelijke splitsing te zien zijn tussen de noord- en zuidflank van de Alpen. In de Franse Alpen en de Dolomieten gaat het flink sneeuwen, 8 á 10 centimeter. In het noorden trekt de bewolking weg en wordt het een heerlijke zachte en zonnige dag. Op vrijdag kunnen Frankrijk en Italië ook meegenieten van de zon en trekt de bewolking overal weg.[LINK203452]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel