Sneeuwhoogten weblogMomenteel is het op de meeste plekken in de Alpen genieten geblazen. Er is de nodige verse sneeuw gevallen en de temperatuur ligt inmiddels mooi laag. Ideale omstandigheden om op de ski's of het snowboard te staan. De beste dagen van deze week worden waarschijnlijk dinsdag en woensdag. Daarna wordt de kans op verse sneeuw weer groter.

Perfecte wintersportomstandigheden

In Frankrijk en het westen van Zwitserland kan vandaag nog wat lichte sneeuw vallen. Ook de westelijke gebieden in het Berner Oberland en Wallis kunnen hier iets van meekrijgen. Een dik pak valt er niet, van enkele centimeters langs de Frans-Italiaanse grens tot rond 15cm in Isère en de Haute Savoie. In de overige delen van het Alpengebied is het vandaag schitterend wintersportweer. Zonnig, weinig wind en lage temperaturen. Op 3000 meter is het vandaag zo rond de 3000 meter. Met de kwaliteit van de sneeuw zit het dus de komende tijd wel goed. Dinsdag en woensdagochtend laat hetzelfde weerbeeld zien.

Later in de week verse sneeuwWoensdagmiddag gaat het weer veranderen en stromen er wolkenvelden de zuidelijke Alpen binnen. In de avond begint het flink te sneeuwen. Met een sneeuwvalgrens van 500 meter sneeuwt het vrijwel overal tot in de dalen. In de loop van donderdag bereikt deze storing ook de andere delen van de Alpen (met name de Dolomieten, Südtirol en Karinthië). Vrijdag worden de rollen omgedraaid, dan blijft het droog aan de zuidflank van de Alpen en gaat het in het noorden (licht) sneeuwen. Voor grote hoeveelheden gaat dit niet zorgen, maar de omstandigheden op de pistes worden hierdoor wel minder.

[LINK205882]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel