Sneeuwhoogten weblogAfgelopen weekend hebben wintersporters in Winterberg en het Sauerland genoten van een heerlijk wintersportweekend. In de Wintersport-Arena-Sauerland waren maar liefst 80 skiliften geopend waardoor er uitgebreide mogelijkheden zijn en waren. De winter heeft lang op zich laten wachten. Eindelijk lijken de weergoden de smeekbeden te hebben verhoord. Vorige week draaiden al wel enkele liften waar de natuursneeuw op de pistes al dik genoeg was maar dit weekend waren er pas echt goede ski-omstandigheden in Winterberg en omstreken.

Skicondities Winterberg

De skicondities in Winterberg waren door de koude nachten van afgelopen week prima. Sneeuwkanonnen konden op volle toeren draaien waardoor het sneeuwdek aanzienlijk groeide. Helaas lijkt er vooralsnog aan deze omstandigheden een einde te komen aangezien de temperaturen gaan stijgen. Een bedreiging voor het skigebied van Winterberg is dit echter nog niet, voorlopig kun je hier nog heerlijk skiën!

[LINK202938]

Langlaufen in WinterbergDankzij de sneeuwval van vorige week konden aan ook steeds meer loipes worden gespoord. Inmiddels is de totale lengte aan loipes opgelopen tot meer dan 200 kilometer. Daaronder is ook de schitterende Rohaarloipe. Omdat de langlaufroutes vooral in niet-besneeuwde gebieden liggen, zal het aanbod aan loipes niet veel groter worden dan nu het geval is. De omstandigheden voor langlaufen en andere nordic sports zijn volgens de meldingen prima. Bij voldoende vorst zet het langlaufcentrum in Westfeld ook zijn machines aan voor de besneeuwing van de loipes, zodat ook daar gelanglauft kan worden.

Wandelen in Winterberg

Ook kun je nu heerlijk winterwandelen rond Winterberg. Er staan zelfs vier nieuwe gecertificeerde premium-winterwandelwegen op het programma: drie in Brilon en één in Girkhausen. Daarnaast nodigen acht routes in de omgeving van Winterberg uit tot het maken van uitgebreide tochten. De premium-winterwandelwegen zijn bijzonder sneeuwzeker en krijgen voorrang bij het onderhoud. Er zijn 3 categorieën: gewalste paden, geruimde paden en aan de natuur overgelaten routes. Ook staan de moeilijkheidscategorieën aangegeven, zodat je precies weet wat je kunt verwachten op de gekozen route.

Wintersportomstandigheden in de Alpen

Aan de zuidflank van de Alpen is het nog steeds onophoudelijk aan het sneeuwen. Pas op woensdag lijkt hier verandering in te komen waardoor er nog tientallen centimeters bij kunnen vallen. Aan de noordflank van de Alpen zijn omstandigheden volkomen anders, hier laat zelfs de zon zich zo nu en dan nog even zien.[LINK202939]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel