Sneeuwhoogten weblogEindelijk wordt het kouder in de Alpen, maar het weerbericht blijft nog onduidelijk en kan per plek verschillen. Op veel plaatsen komt de zon wel tevoorschijn en het is erg droog in de Alpen. Aan de westflank en het noorden van de Hoofdkam is er meer bewolking en het weer is erg zacht. De vorstgrens ligt tussen de 1800m en 2500m.

Morgen en het weekendHet wordt iets minder zacht morgen en aan de noordflank van de Alpen valt er wat sneeuw boven de 1000m. In het dal kan het wat regenen. Zaterdag gaat het ook nog regenen aan de noordflank van de Alpen. De sneeuwgrens ligt dan weer iets hoger. Op andere plaatsen is het droog en in het zuiden van de Alpen schijnt de zon. Op zondag is het op veel plaatsen droog.

Het weer na het weekendHet weer blijft nog even spannend na het weekend. Er komt meer kou aan en op maandag komt er vanuit het westen sneeuw. De sneeuwgrens daalt tot de 1000m en misschien zelfs net iets daaronder. Daarna wordt het weerbeeld onduidelijk. Misschien trekt de storing snel genoeg weg. Als dat niet het geval is, hoeveel sneeuw laat hij dan nog achter? De meeste sneeuw lijkt te vallen in het zuiden, vooral in Italië. Later in de week komt er een nieuwe storing aan. De storing komt met een flinke vaart naar de Middellandse Zee. Als dit gebeurt is er voor de Alpen weinig aan de hand en krijgen we rustig winterweer. Komt de storing toch noordelijker, dan kan dit tot een flinke sneeuwval leiden. Veel meer zekerheid kunnen we voor volgende week nog niet geven.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel