Sneeuwhoogten weblogMontafon in Vorarlberg strekt zich uit van Bludenz in het zuiden tot de Silvretta Bielerhöhe en wordt omringd door de drie imposante bergketens Rätikon, Silvretta en Verwall. Het adembenemende berglandschap met de 3.312 meter hoge Piz Buin, de hoogste berg van Vorarlberg, is een van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Samen met de vier andere skigebieden Golm, Gargellen, Kristberg en Silvretta Bielerhöhe heeft [LINK201821] 232,5 pistekilometers, van gemakkelijk tot moeilijk. De elf dorpen in het dal ontvangen al vele jaren toeristen. Ze combineren een uitstekende infrastructuur met hartelijke gastvrijheid, zowel in de alpenhut als op hotel.

Iedere wintersporter vermaakt zich hier

Voor winterliefhebbers pur sang zijn er 150 kilometer aangelegde sneeuwschoenroutes in Montafon, 100 kilometer loipes en 290 kilometer geprepareerde winterwandelpaden, die het slechts 40 kilometer lange dal doorkruisen. Montafon is trouwens het grootste gebied voor toerskiën in Vorarlberg met 47 kilometer freestyle- en freeride-routes. Een begeleide skitocht met een erkende berg- en skigids die op de hoogte is van de plaatselijke sneeuw-, weer- en lawinesituatie is een bijzondere ervaring. Elke maandag wordt er bij de Grasjoch-Bahn een Freeride Safety Check gehouden. Met een berggids wordt het zoeken naar slachtoffers van een lawine geoefend. Als er voldoende sneeuw is, kan je van een veilige afstand bekijken hoe de reddingsbrigade een lawine opblaast.

Avontuurlijke nacht op de GolmVoor doorgewinterde natuurliefhebbers is de avontuurlijke nacht op de Golm een aanrader. De deelnemers vertrekken elke woensdag op sneeuwschoenen van de Golmerbahn in Latschau voor een geheimzinnige nachtwandeling van een uur op de Kristakopf, het startpunt van de Flying-Fox-Golm. Na een kopje warme thee bij het kampvuur in het bos vlieg je met de Flying-Fox over de Latschausee. Als afsluiter eet je heerlijke “Kässpätzle”.

Voetgangerssafari bij zonsopgang op de Grasjoch

Als je de voorkeur geeft aan een rustiger tempo, dan is de voetgangerssafari bij zonsopgang op de Grasjoch het overwegen waard. Elke woensdag, nog vóór de piste voor gewone skiërs opengaat, vertrekken de deelnemers met de gondel naar de Alpilagrat met zijn adembenemende uitzicht. Daarna wandelen ze naar de Sennigrat. In het Kapellrestaurant geniet je van een lekker bergontbijt. Elke donderdag kan je het krieken van de dag meemaken op ski's met de Hüttenkopfbahn in Latschau am Golm. Al om 7.15 uur vertrekt de Golmerbahn van Latschau naar Grüneck. Om te beginnen is er een korte afdaling naar de eerste stoeltjeslift op zonne-energie ter wereld, waar je een korte technische uitleg krijgt. Daarna trek je de eerste sporen in de sneeuw en ski je naar het bergontbijt in Haus Matschwitz.

Tal van eventsIn het laatste weekend van november breekt in [LINK201821] de “Winterzauber” (29 november 2013 t/m 5 januari 2014) aan. Dan begint de adventstijd met kerststallen, kerstmarkten, concerten en een sprookjesachtige sfeer. Al met Sinterklaas start voor de Montafoner Bergbahnen de winter met de Wereldbeker Montafon (5 t/m 15 december 2013) in het skigebied Silvretta Montafon met de FIS Wereldbeker boardercross (6 t/m 8 december 2013) en de FIS Europacup boarder- en skicross (13 t/m 15 december 2013). Dan zijn er ook twee grote openluchtconcerten: de Duitse rapper CRO (7 december 2013) en de Sportfreunde Stiller (14 december 2013) treden op. Ook de rest van het wintersportseizoen is goed gevuld met de World Carving Session (14 t/m 16 maart 2014) in St. Gallenkirch, de Open Faces Freeride Series (15 en 16 maart 2014) in Schruns, de Ramskull Trophy (16 maart 2014) in skibergbeklimmen in Gargellen en het Oostenrijkse kampioenschap alpineskiën (24 en 25 maart 2014) in Schruns en Gaschurn.

[LINK201822]

Gerelateerde artikelen