Sneeuwhoogten weblogDe discussie over het verbinden van de Bündner wintersportplaatsen Arosa en Lenzerheide wordt al ruim 40 jaar gevoerd. Het project wordt deze winter eindelijk gere-aliseerd, waarna Zwitserland een nieuw wintersportparadijs rijk is.

Nieuwe gondel verbindt beide skigebiedenDe Hörnli in Arosa en de Urdenfürggli in Lenzerheide worden door een ultramoderne gondelbaan met elkaar verbonden. Gasten kunnen zo binnen drie minuten tussen de beide wintersportgebieden heen en weer pendelen. In Lenzerheide worden bovendien twee koppelbare zespersoonsstoeltjesliften gebouwd die gasten naar de verbindingsbaan brengen. Bij het tussenstation Scharmoin komt daarnaast een nieuw bergrestaurant.

Een van de grootste skigebieden van ZwitserlandMet 225 kilometer aan pistes worden Lenzerheide (nu 155 km) en Arosa (nu 70 km) na de verbinding de grootste samenhangende skiregio van Graubünden. Het wintersportgebied Arosa-Lenzerheide hoort dan bovendien bij de top-10 skigebieden in Zwitserland.

Gratis openbaar vervoerEen andere nieuwigheid die samenhangt met de skigebiedsverbinding is het aanbod “Mijn skipas is ook een ov-kaart”: Het gebruik van het openbaar vervoer (bus en trein)op de verkeersas tussen Arosa en Lenzerheide is automatisch en zonder toeslag bij elke geldige wintersportpas van de regio Arosa-Lenzerheide inbegrepen. De geïntegreerde skipas/ov-kaart levert een grote bijdrage aan de nagestreefde verkeersontlasting rondom het wintersportgebied Arosa-Lenzerheide.

Wij zijn erg benieuwd naar dit nieuwe skigebied!

Gerelateerde artikelen