Sneeuwhoogten weblogVal Thorens is meer dan een wintersportplaats. Het is een echte, unieke gemeenschap waar jong en oud een onvergetelijke wintersport beleeft. Het seizoen 2013 – 2014 heeft weer mooie verrassingen in petto: meer dan 20 vernieuwingen op het gebied van tal van zaken: ski, après-ski, restaurants, ontspanning en recreatie voor uiteenlopende doelgroepen van alle leeftijden. Een van de grootste sensaties van het seizoen is de hoogste kabelbaan van Europa (opening januari 2014). Val Thorens laat de beste skifaciliteiten hand in hand gaan met een meer dan gezellige sfeer.

Een tweede sterrenchef in Val Thorens

Liefhebbers van lekker eten en exclusieve hotels hebben deze winter nog meer keuze in Val Thorens. De opening van KOH-I NOR, een prachtig 5-sterrenhotel tegen de flank van de berg en het hoogste van Europa in die klasse heeft voor de komst van een nieuwe 2-sterrenchef, Yoann Conte, gezorgd. Het befaamde hotel 'Fitz Roy', een van de pareltjes van Val Thorens, heeft zich de afgelopen zomer een nieuw jasje aangemeten en een 5e ster binnengehaald. De beroemde après-ski bar La Folie Douce is voortaan toegankelijk voor voetgangers dankzij een nieuwe stoeltjeslift.

Val Thorens 2.0 experienceWie niet terugdeinst van een beetje snelheid kan zich op het ijscircuit 'Alain Prost' deze winter ook uitleven met ijskarten. Het Snowpark van Val Thorens, dat in de top 10 van de beste snowparks ter wereld prijkt, strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 70.000 m² en zal het decor zijn van internationale topcompetities en talrijke opnames (reclame en spots). Val Thorens « connected » zal zijn 2.0 experience nog meer versterken. De hostesses zullen elk weekend in de straten van Val Thorens aanwezig zijn met tablets, om je te verwelkomen en je nog beter wegwijs te maken. In de buurt van de belangrijkste skiliften zullen 20 schermen worden geactiveerd. De gratis WiFI-zone zal worden uitgebreid tot de kassa's van de skiliften.

Winterkalender Val Thorens

  • Zaterdag 23 november: start van het skiseizoen
  • Zaterdag 23 en zondag 24 november: “Very Important Première” met Ski Force Winter Tour (officiële lancering met gratis test van materiaal van de 18 grootste merken)
  • Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december: Andros Trofee (autorace op een ijspiste)
  • Van donderdag 12 tot maandag 30 december: Val Thorens is de hoofdstad van de skicross + wereldbekerwedstrijd en selectie voor de OS. 15 december: Finale Wereldcup.
  • Van 1 tot 4 mei: Apotheose Days, feest einde van het skiseizoen
  • 11 mei: laatste skidag

De hoogtepunten van Val Thorens

Val Thorens is het hoogste skioord van Europa (2300 m) en maakt onderdeel uit van Les Trois Vallées, een reusachtig skigebied dat tot de grootste van de wereld behoort (600 km piste). In Val Thorens hangt een smeltkroes van sferen, kosmopolitisch, stedelijk, feestelijk, sportief en familiair. Iedere wintersporter, jong of oud, voelt zich hier thuis. Tijdens je wintersport kun je tal van activiteiten ondernemen. Van skiën tot alle mogelijke nevendisciplines (snowboarden, trektochten, skicross, mountainbiken op sneeuw, ijskarten, wellness, sleeën, enz.). Aan luxe geen gebrek in dit bijzondere skioord, vanaf 2013-2014 kun je kiezen uit 3 vijfsterrenhotels, maar er is geen sprake van een mondaine sfeer. Innovatie zit in het DNA van het skioord, ieder jaar zijn er weer vele ontwikkelingen om het dorp zijn bijzondere uitstraling te laten behouden.

Gerelateerde artikelen