Sneeuwhoogten weblogWarme lucht is onderweg naar de Alpen. April begon met lage temperaturen, maar de lente wordt de komende dagen steeds beter voelbaar. Zondag stijgt het kwik op 1500 meter hoogte naar 10 tot 17 graden. Op maandag en dinsdag wordt het nog enkele graden warmer, vooral aan de zuidzijde van de bergen.

Daarbij is het zondag en maandag droog met flinke zonnige perioden. Dinsdag neemt de kans op buien weer toe, vooral aan de noordflanken van de bergen. De sneeuwgrens ligt tussen 2500 en 3000 meter, dus alleen op de allerhoogste pistes valt er sneeuw.

Gletsjerskiën en lawinegevaarHet gevolg hiervan is dat de mogelijkheid om te skiën zich steeds meer gaat beperken tot de gletsjers in het Alpengebied. Houdt wel goed rekening met mogelijk lawinegevaar, want door de stijgende temperaturen en de neerslag worden de sneeuwlagen onstabiel, en de kans op lawines groter.

De rest van de week

De tweede helft van de week is er weinig hoop op verbetering van de sneeuwkwaliteit. De temperatuur zal naar alle waarschijnlijkheid eerder stijgen dan dalen. Op 1500 meter hoogte is de temperatuursverwachting boven de 20 graden. Neem behalve de skispullen dus ook lentekleding mee.

Gerelateerde artikelen