Sneeuwhoogten weblogHet weerbeeld ziet er in het westen van de Alpen al veel beter uit, maar eenmaal buiten merk je dat het erg koud is en stevig waait. Vooral in Oostenrijk en in de Dolomieten valt nog sneeuw.

Veel windDe zon schijnt vandaag volop in Frankrijk, al komt er aan de noordwestflank eerst nog wel bewolking voor. Het plaatje ziet er geleidelijk aan fantastisch uit, maar er zijn wel kanttekeningen. Er staat namelijk vrij veel wind, vooral op de hoogste overgangen. Daarbij is het ook erg koud. Op een hoogte van 1500m vriest het vaak matig met temperaturen vanmiddag tussen -5 en -10 graden. De hogere pistes hebben nog veel lagere temperaturen en door de wind pakt de gevoelstemperatuur gevaarlijk laag uit. De meeste wind staat vandaag in het zuidelijke deel van de Alpen. In het oosten is het nog vrij lang aan de bewolkte kant en valt ook nog sneeuw. De hoeveelheden zijn echter niet schokkend groot.

Sneeuw op komstMorgen valt er in het zuiden van Duitsland, het oosten van Zwitserland en in het noorden van Oostenrijk, mogelijk nog een sneeuwbui. Maar verder is het droog. In het westelijke deel van de Alpen en ook in het zuiden schijnt de zon vaak volop, terwijl in het noorden en oosten meer bewolking voorkomt. En het is nog steeds erg koud. Op de meeste pistes vriest het licht tot matig, ook de laagste dal-afdalingen hebben meestal wel vorst. In Italië pakt het kwik iets hoger uit. De hogere pistes noteren uiteraard lagere temperaturen. Maar de zon maakt vaak veel goed, wat extra voordelig uitpakt, omdat de wind snel afneemt.

In het weekeinde gaat het kwik weer omhoog. Zaterdag is het droog, maar van het westen uit komt er geleidelijk wel meer hoge bewolking. Zondag neemt van het westen uit de kans op neerslag toe. De sneeuwgrens ligt dan rond de 1000m, maar in Frankrijk iets hoger. In oosten van de Alpen en in de Dolomieten blijft het land droog.

Gerelateerde artikelen