Sneeuwhoogten weblogVanuit het zuiden trekt een gebied met bewolking en sneeuwval richting de Alpen. Aan de zuidflanken van de Italiaanse, Oostenrijkse en Zwitserse Alpen gaat het op steeds meer plaatsen sneeuwen. In de Franse Alpen en de Duitse Alpen is het met weinig wind en gergeled zon nog heerlijk wintersportweer.

Sneeuw in grote delen van de AlpenHet sneeuwgebied trekt morgen verder over de Alpen waarbij in de Duitse Alpen de meeste sneeuw zal vallen. In Italië, Oostenrijk en een groot deel van de Zwitserse Alpen sneeuwt het licht en is het bewolkt. Het zicht zal op veel pistes slecht zijn. Verder is het aan de noordflanken ijzig koud met op 2500m temperaturen van -20 graden. In de zuidelijke skigebieden van de Alpen is het een graad of tien minder koud. De Franse Alpen zien morgen een enkel vlokje sneeuw, maar de zon blijft ook van de partij. Overigens valt er op de meeste plaatsen niet veel verse sneeuw. Alleen in Zuid-Tirol en de Dolomieten is tussen vanmiddag en morgenavond 20 tot 30 cm mogelijk. Elders valt meestal 5 tot 10 cm.

Reisweer voor zaterdagZaterdag wordt het oppassen geblazen in Duitsland. Het sneeuwgebied trekt langzaam van de Alpen naar Nederland. Vrijwel de hele weg kan het dus glad zijn door sneeuw. De rit van de Franse Alpen naar Nederland, via Frankrijk dus, heeft amper of geen last van sneeuw. Overigens gaat het in de Alpen zaterdag op de meeste plaatsen licht sneeuwen, maar in de Dolomieten en Oostenrijk is later op de dag en in de nacht naar zondag zware sneeuwval mogelijk. Zondag overdag sneeuwt het op de meeste plaatsen weer licht.

Gerelateerde artikelen