Sneeuwhoogten weblogDe storing die vandaag in Nederland voor sneeuw en ijzel zorgt, bereikt de Franse Alpen en Zwitserland vanavond en vannacht. Morgenochtend bereikt de sneeuw ook Vorarlberg, Tirol en de Duitse Alpen. In de Duitse Alpen ligt de sneeuwvalgrens rond 500 meter. Aan de Italiaanse zijde, waar de kleinste hoeveelheid valt, ligt de sneeuwvalgrens rond 1500 meter hoogte. In Zwitserland en de Duitse Alpen valt 10 tot 15 cm.

Zaterdag hooguit wat lichte sneeuw

Zaterdag, de dag dat vele Nederlanders van en naar de Alpen rijden, valt er hooguit wat lichte sneeuw in de Duitse Alpen en delen van Oostenrijk. Het zorgt voor plaatselijke gladheid, maar in het algemeen blijven de wegen goed begaanbaar. Elders in de Alpen is het droog en schijnt de zon geregeld.

Perfect skiweerZondag, maandag en dinsdag is het vrijwel perfect skiweer. Er zijn flinke perioden met zon en de kans op neerslag is klein. Alleen in de Duitse Alpen en Oostenrijk gaat het dinsdag in de loop van de dag mogelijk stevig sneeuwen. De temperaturen liggen op 1500m meestal rond of enkele graden onder het vriespunt. De kwaliteit van de sneeuw is daardoor op de pistes meestal dik in orde.

Gerelateerde artikelen