Sneeuwhoogten weblogBegin oktober luidt het Pitztal het seizoen in met een hypermoderne skilift op de Pitztaler gletsjer. De nieuwe Wildspitzbahn zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit naar de Hinteren Brunnenkogel (3.440 m). Bij het bergstation kun je deze winter bovendien cappuccino drinken in ‘Café 3.440’ met een zwevend panoramaterras.

Hoogst bereikbare punt per skilift in Oostenrijk

Over iets meer dan een maand wordt op de Pitztaler gletsjer de hypermoderne Wildspitzbahn geopend, die wintersporters naar Oostenrijks hoogst bereikbare punt per skilift brengt op 3.440 m. De 8-persoons kabelbaan van Doppelmayr heeft 61 gondels met stoelverwarming en vervangt de Pitz Panoramabahn (1989). De 2 km lange rit naar het bergstation, waarbij 600 hoogtemeters worden overbrugd, neemt vijf minuten en 40 seconden in beslag. Ook handig: bij deze lift mag je je ski’s of snowboard meenemen in de gondel. De Wildspitzbahn heeft een capaciteit van 2.185 personen per uur, een verdubbelding ten opzichte van de oude situatie. Hierdoor behoren wachttijden definitief tot het verleden.

Investering van € 50 miljoenDe afgelopen zeven jaar heeft de liftmaatschappij van de Pitztaler gletsjer en Rifflsee meer dan € 50 miljoen geïnvesteerd in de skigebieden. “De concurrentie van skigebieden en bestemmingen is groot”, vertelt marketing- en persvertegenwoordiger Stefan Richter. “Ons doel is niet alleen de concurrentie bij te blijven, maar ook nieuwe prioriteiten te stellen. De investeringen van voorgaande jaren vormen de basis voor verdere ontwikkelingen in de toekomst. Zo kunnen onze gasten nieuwe servicemaatstaven ervaren.”

Hoogstaande koffie, letterlijkBij het bergstation van de Wildspitzbahn opent eind oktober ‘Café 3.440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk. Het café is grotendeels omgeven door glas, waardoor je een fascinerend uitzicht hebt op het eeuwige ijs en de Wildspitze, Tirols hoogste berg (3.774). In het café met 116 zitplaatsen (140 m2), geniet je van koffiespecialiteiten, gebak en kleine snacks. Het zwevende terras biedt nog eens plaats aan 50 personen.

Opening skigebied

Afhankelijk van het sneeuwdek kun je vanaf half september al terecht op de Pitztaler gletsjer, maar de officiële seizoenopening, Tirols hoogstgelegen gletsjerfeest, vindt plaats in het weekend van 27-28 oktober. Vorig jaar december was het Snowplaza team een aantal dagen in het Pitztal. Bekijk de video hieronder voor een korte impressie.[LINK200134]

Gerelateerde artikelen