Sneeuwhoogten weblogAan de voet van de 4478 meter hoge Matterhorn ligt het Zwitserse Zermatt. Op de gletsjer van deze vermaarde wintersportplaats kun je de gehele zomer skiën. Niet gek wanneer je weet dat de pistes hier tot een hoogte van maar liefst 3899 meter reiken. In het hoogste skigebied van Europa liggen gedurende de zomermaanden 20 kilometer aan pistes voor je klaar. Het piste aanbod is divers zodat iedere skiër hier uit de voeten kan. Alleen al voor het schitterende uitzicht zou je een bezoek moeten brengen aan deze imposante gletsjer.

Theodulgletscher

De pistes van Matterhorn Glacier Paradise liggen gesitueerd op de Theodulgletscher. Tussen een hoogte van 2900 en bijna 3900 meter liggen 20 pistekilometers voor je klaar. Wel moet je de pistes delen met vele ski- en snowboardteams die hier komen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Laat je hier echter niet door weerhouden! Skiën op de pistes van Matterhorn Glacier Paradise is een bijzondere ervaring. Onbezorgd afdalen met uitzicht op de Matterhorn, daarvoor moet je naar Zermatt.

Europa’s hoogste pisteNa je bezoek aan de gletsjer van Zermatt kun je zeggen dat je geskied hebt op Europa’s hoogste piste. De sleeplift naar Gobba di Rollin eindigt op een niet te bevatten 3899 meter. Wanneer je geen last hebt van de hoogte liggen hier enkele blauwe en rode pistes voor je klaar richting Plateau Rosa. Een pauze in het pisterestaurant met 360° uitkijkpunt heb je daarna wel verdiend! Het uitzicht op meer dan 38 bergtoppen van minimaal 4000 meter hoog ga je nooit meer vergeten.

Glacier Palace

15 meter onder de eeuwige sneeuw van de gletsjer ligt het Glacier Palace. In deze ondergrondse ijswereld vind je onder meer diverse ijssculpturen en een wijnbar. Ook leer je over het ontstaan van de gletsjer. Een uniek inkijkje in het hart van dit bijzondere natuurverschijnsel. Liever wat meer actie? Vertoon dan je kunsten in het Gravity Park!

Gravity Park

Het Gravity Park is de plek voor grinds, grabs en jumps. Met onder meer een superpipe, kickers tot 20 meter, talloze rails en andere obstakels kan zelfs de meest ervaren freestyler hier uit de voeten. Wil je in de zomer werken aan je skills, dan zit je in het Gravity Park helemaal goed. Er zijn maar weinig gletsjerskigebieden die beschikken over zo’n uitgebreid funpark.

ZermattDe beroemde Matterhorn, een autovrij centrum en een prachtig gletsjerskigebied, het zijn slechts enkele hoogtepunten van Zermatt. Al jaren komen mensen vanuit de hele wereld naar dit Zwitserse bergdorp. Hoewel het straatbeeld wordt bepaald door prestigieuze hotels en dure winkels, heeft Zermatt nog wel degelijk authentieke trekjes, zoals de houten huisjes in de betoverende steegjes buiten het centrum. Om in Zermatt te komen neem je de trein vanuit Visp of je laat je auto staan in het lager gelegen Tasch. Het vervoer binnen Zermatt vindt grotendeels plaats door middel van elektrische wagentjes.

Gerelateerde artikelen